Víkendový souhrn 17. 2. - 18. 2. 2024
19. února 2024

Víkendový souhrn 17. 2. - 18. 2. 2024

Celkem 4 kategorie tento týden odehrály své zápasy, pojďme si hned ukázat, které z nich to byly!

Poslední zápas Áčka lze hodnotit velmi těžko. S prvním týmem v tabulce první 2 třetiny hráli úžasně a dokonce i vyhrávali o 5 gólů. Ve třetí třetině se pak vše pokazilo a nakonec Wizards vyhráli 11:8. Výsledky souběžně hraných zápasů nás bohužel odsunuly z Divize do Regionální ligy. Doufáme, že návrat divize bude ten nejrychlejší možný.

FD Teplice X Wizards DDM SO Praha 10 - 8:11

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: 50 minut jsme podávali jeden z nejlepších výkonů, dokázali jsme eliminovat soupeře a byli jsme nebezpeční. Jenže potom přišel bod zlomu, všude jsme byli o půl kroku pomaleji a Wizards tam spadlo vše, na co sáhli. Takovou hořkost jsme si nezasloužili.


Druhou kategorií byli dorostenci. Na celkově jedenáctém turnaji se utkali s Litvínovem a Chomutovem. S Litvínovem hráli vyrovnaně, ale třetí třetina se nevyvedla a nakonec bohužel prohráli. Výhru nepřinesl ani druhý zápas s pořádajícím celkem.

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV - 3:7

FD Teplice X Florbal Chomutov - 5:10

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Vlivem mnoha omluvenek asi tak vrchol možného. Klukům patří pochvala zejména za to, jak zvládli vysunutý press Chomutova, který trval celý zápas, i za návrat do zápasu v první třetině. Naopak velkým mínusem tentokrát byly standardky.


Další kategorie byla holčičí - dorostenky hrály tento víkend v Liberci. V prvním zápase se utkaly s domácím týmem. Tento zápas nebyl výsledkově vůbec dobrý, holky zaznamenaly vysokou prohru. Ve druhém zápase se jim podařilo zvítězit nad Českou Lípou! 

FD Teplice X FBC Liberec - 2:15

FD Teplice X FBC Česká Lípa - 3:1 

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Další víkend a s ním již tradiční štace do Liberce. Tamní prostředí nám svědčí a i tentokrát jsme bodovali. V úvodním utkání jsme nedobrovolně nasedli na liberecký kolotoč, který nás nekompromisně točil celý zápas. Holky ale zápas nevypustily a v závěru jsme díky lepšímu napadání urvali dva góly. Ve druhém utkání jsme zvládli další nervydrásající souboj s Lípou. Pro mě je tento zápas už srdcová záležitost. Nabízí pokaždé pěknou sportovní podívanou a vyrovnaný florbalový střet.


Poslední hrající kategorie bylo áčko starších žáků. Ti tento týden předvedli neskutečný výkon a vezou si tak domů 3 výhry a také postup do prvního koše! Zápasy s Litvínovem a Děčínem byly velmi vyrovnané a naši vyhráli pouze o gól, s Turnovem pak vyhráli 3:1. 

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV BLACK - 3:2

FD Teplice X TJ Turnov - 3:1

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV - 3:2

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Do nedalekého Litvínova jsme vyrazili s polovinou stálých hráčů a polovinou rezervy. Opravdu jsem nečekal až tak skvělý přístup k zápasům. Hráči se skvěle drželi instrukcí, které jsme jim s trenéry dali. Díky každému jednomu za přístup k turnaji. Děkuji za klub, že se zase můžeme chlubit prvním košem. Přeji všem hráčům pohodové prázdniny. Ještě děkuji za úžasný teplický kotel plný rodičů.