Dorostencům skončila sezóna, v prvním kole playoff je vyřadil Butchis
20. března 2024

Dorostencům skončila sezóna, v prvním kole playoff je vyřadil Butchis

Na sobotu 16. a neděli 17. března bylo naplánováno první kolo playoff 1. ligy dorostenců. V něm se Efdéčko utkalo s pražským Butchisem, který v základní části obsadil čtvrté místo. Skvělý výkon z prvního zápasu na domácím hřišti nesl do odvety vcelku nadějný výsledek, následná prohra v odvetě ale odvála všechny naděje. Žlutomodří v celkovém skóre prohráli 6:11.

Do prvního zápasu nastoupili oba týmy opatrně, jelikož nevěděli, co od sebe mohou čekat. Lepší nástup nakonec předvedli hosté, kteří v páté minutě otevřeli skóre a před první sirénou přidali ještě druhou branku. Ani začátek druhé periody nebyl ideální. Smolný vlastní gól znamenal vedení pražského celku o tři branky. Butchis se s tímto vedením spokojil a toho Efdéčko náležitě využilo. S rychlou odpovědí přišel po přihrávce Járy Vojíře Stepan Pronin, který sedm sekund před druhou pauzou snížil na 2:3. Díky pozdnímu příchodu Butchisu ze šatny dostalo Efdéčko možnost hrát na začátku poslední třetiny přesilovku. Skvělou akci předvedla dvojka David Frolík – Stepan Pronin, první jmenovaný zakončoval do zcela prázdné klece a domácí byli na koni. Sedm minut před koncem šlo Efdéčko dokonce do vedení, po individuální akci se prosadil Matěj Novák a pražský celek nechápal, co se v tu chvíli na hřišti dělo. O to větší škoda byla, že se mu za minutu povedlo srovnat a v poslední vteřině zápasu bohužel i využít přesilovku. Teplice tak první zápas prohrály 4:5 a do odvety šli s jednobrankovou ztrátou. Spoustu skvělých zákroků předvedl gólman Matyáš Dřevěný, hráčem utkání byl zvolen Stepan Pronin (2+1). Také musíme a chceme poděkovat divákům, kteří po celý zápas vytvářeli skvělou atmosféru!

V odvetě se ale překvapení nekonalo a soupeř si došel pro výhru 6:2. Za žlutomodré se prosadili Kuba Niče a Jára Vojíř. Výsledek ale nemusel být tak jednoznačný, vytvořené šance se ale teplickým hráčům nedařilo proměňovat.

Výkon to rozhodně nebyl špatný, na připraveného soupeře to však nestačilo. Dorostu tedy po tomto víkendu končí sezóna a mají tak dobrého půl roku volna, než jim začne sezóna nová. Nový ročník nejvyšší dorostenecké ligy, která pro příští ročník změní formát, totiž začne nejdříve v půlce září.

Tagy