Víkendový souhrn 16. 3. - 17. 3. 2024
19. března 2024

Víkendový souhrn 16. 3. - 17. 3. 2024

Je za námi víkend plný florbalu! Pojďme se mrknout na to, jak se našim hráčům a hráčkám dařilo.

Předposlední zápas sezóny čekal tuto sobotu juniory. V teplické hale se střetli s Roudnicí a poté s Lovosici. Tento týden pro ně nebyl moc gólově vydařený, ale i přes to získávají 4 body do své tabulky a zůstávají tak zatím na prvním místě. 

FD Teplice X BK REAL ROUDNICE n/L - 5:4

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP - 3:3

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Kdyby hráči nedělali chyby,končily by zápasy bezbrankovou remízou. My jsme v závěru utkání chybu udělali a stálo nás to dva body. Nicméně pořád máme vše ve svých rukách a v poslednch dvou zápasech si jdeme pro celkové vítězství.


Dorostenci mají za sebou první kolo play-off a zároveň to bylo i jejich poslední. V obou víkendových dnech se utkali se silným soupeřem Butchis a bohužel v obou dnech nad nimi prohráli. V sobotu byli vyrovnaným soupeřem, v neděli už to pak bylo jasné. 

FD Teplice X BUTCHIS - 4:5 

FD Teplice X BUTCHIS - 2:6 

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: V sobotu vyrovnaný zápas, kde jsme si zasloužili minimálně remizovat, ne-li spíš vyhrát. V neděli jsme už přeci jen tahali za kratší konec, nicméně stále to nevypadlo tak, že nás v tabulce dělí devět míst. Celkově jsme v sérii odvedli kvalitní výkon a nemáme se zač stydět. Vzhůru do další práce.


Další kategorií byly dívky a to dorostenky. Na půdě Litvínova odehrály v sobotu své poslední zápasy v sezóně. V prvním utkáni dokázaly remizovat se třetím Chomutovem, poté ale bohužel prohrály nad domácím Litvínovem. 

FD Teplice X Florbal Chomutov - 3:3

FD Teplice X SK BIVOJKY LITVÍNOV - 1:4

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Závěrečný turnaj jsme zahájili vydařeným zápasem proti Chomutovu, silnému soupeři, který proti nám vždy hrál s disciplinovaným útokem a příliš nás nepouštěl k balónku. Od začátku jsme začali hrát aktivně, nenechávali jsme soupeři prostor pro zámek a naopak se nám dařily útočné výpady. Remíza je příjemná, sahali jsme ale i po výhře. Proti Litvínovu nám tento tlak trochu scházel. Bylo to asi způsobené i tím, že jsme hráli dva zápasy po sobě.


Starší žáci A se z Litvínova vrací úplně bez bodů. V celkových čtyřech utkáních se jim podařilo nastřílet pouze 5 gólů, s Libercem dali 3 a s Českou Lípou 2. S domácím Litvínovem pak prohráli 0:10 a s Ústím 0:5. 

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV - 0:10

FD Teplice X Florbal Ústí - 0:5 

FD Teplixe X FBC Liberec - 3:11

FD Teplice X FBC Česká Lípa white - 2:6

Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v Litvínově nám ukázal, že musíme na dost věcí zapracovat a to jak dopředu, tak do obrany. Z těchto čtyř zápasů se musíme poučit a nedělat takové chyby. Chci poděkovat rodičům a fanouškům za podporu a snad to příště bude takové, jako to bylo.


Ani starším žákům B se tento týden nezadařilo. Na domácí půdě v teplické hale se v neděli střetli se dvěma týmy a těmi byli Roudnice a Louny. S ani jedním týmem se jim nepodařilo vyhrát. 

FD Teplice X BK REAL ROUDNICE n/L - 2:8

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny - 0:2

Komentář trenéra Jana Smoleka: Když se hraje doma, je to vždycky trochu jiné. Známé prostředí, fanoušci... Přes obrovské nasazení jsme bohužel nezískali ani bod, chybělo pověstné štěstíčko. Náš team, sestaven z Mlžu, Stržu a Stržek, prekvapil hrou, srovnatelnou s hrou obou našich soupeřů. Za mě velká spokojenost.


Na závěr jsme mohli vidět elévky. Jejich turnaj byl docela úspěšný. Hráli proti třem týmům a z toho nad dvěma zvítězili. Doufáme, že si florbalový turnaj užili a ze dvou výher jsou štastní. 

Komentář trenéra Pavla Jiráska: O víkendu se tým elévů zúčastnil turnaje v Dubí a předvedl výkony, na které můžeme být právem hrdí. Každý zápas byl příkladem toho, jak důležitá je příprava, odhodlání a vzájemná podpora. Co však tento turnaj učinilo ještě výjimečnějším, byla vzájemná podpora mezi týmy FD Teplice a SK Dubí. Bylo úžasné vidět, jak si hráči obou týmů vzájemně fandili, bez ohledu na to, kdo právě hrál na hřišti. Tato solidarita a přátelství mezi sportovci jsou přesně to, co ve sportu hledáme a co bychom měli všichni podporovat. Je důležité zdůraznit, že úspěch není jen o vítězstvích. Úspěch je o tom, jak hrajeme hru, jak se k sobě chováme jako k týmu a jak podporujeme naše sportovní přátele. Tento turnaj byl skvělým příkladem sportovního ducha a týmové spolupráce a já jsem nesmírně hrdý na všechny naše hráče za to, jak reprezentovali FD Teplice. Věřím, že tyto zkušenosti a vzpomínky si náš tým odnese nejen do dalších zápasů, ale i do života.