Víkendový souhrn 6. 4. - 7. 4. 2024
8. dubna 2024

Víkendový souhrn 6. 4. - 7. 4. 2024

První dubnový víkend nám přinesl mnoho florbalu v podobě pěti kategorií. Pojďme se podívat, jak se jim dařilo.

Juniorům to střílelo, v neděli měli na programu poslední zápasy, ve kterých bojovali o první místo v tabulce. Své zápasy s přehledem zvládli a vyhráli ligu o 2 body.

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 16:1

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 7:1

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Takhle se hraje o titul. V obou zápasech, a především pak s Kadaní, sebevědomý a vyzrálý týmový výkon. Jsem rád, že jsme si titul uhráli sami a nemuseli se ohlížet na výsledky dotírajících soupeřů. Chci všem klukům, kteří se na celkovém triumfu podíleli, poděkovat. A když všem, tak opravdu všem, i těm, co nám pomohli třeba jen v jednom zápase. Zvlášť pak chci poděkovat klukům ročníku 2005 a popřát jim hodně osobních a sportovních radostí v další fázi jejich života. V neposlední řadě míří poděkování našim fanouškům za celoroční podporu. Ještě jednou všem veliké DÍKY.


Starší žáci A na domácí půdě uhráli také moc pěkné výsledky. V prvním zápase proti Děčínu se jim moc nepoštěstilo, vstřelili pouze 1 branku o kterou se postaral Jáchym Patzl. V dalších dvou zápasech už byli úspěšnější a vybojovali si 2 výhry. 

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV - 1:4

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV BLACK - 2:0

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP “A” Black - 5:1

Komentář trenéra Jakuba Derky: První zápas s Děčínem jsme byli až moc přemotivovaní a moc jsme chtěli tento zápas vyhrát, bohužel se stal pravý opak. Zápasy s Litvínovem a Lovosicemi byly v naší režii a bylo to znát ve hře, i ve výsledku. Díky za turnaj - jak fanouškům, tak klukům.


Starší žáci B v Podbořanech uhráli pouze jeden bod a to za remízu s Žatcem. Ve druhém zápase s Podbořany vstřelili 3 góly, ale ty jim na výhru nestačily a bohužel prohráli 3:6.

FD Teplice B X FbC Jazzmani Žatec - 7:7

FD Teplice B X Mocní Tuleni Podbořany - 3:6

Komentář trenéra Jakuba Derky: Dvojzápas v Podbořanech. První zápas s Žatcem jsme nezačali úplně nejlépe, ale třetí třetinu kluci a holky předvedli stíhací jízdu a skončilo to remízou 7:7. Druhý zápas s domácími Podbořany nám nevyšel už od začátku a brzy jsme prohrávali. Bohužel se nám nevyvedla koncovka. Díky všem za předvedenou hru a nasazení.


Do akce zasáhli i elévci. V sobotu odehráli svůj poslední turnaj. Z turnaje v Ústí si vezou krásné 2 výhry. Doufáme, že si své poslední vystoupení pořádně užili a radují se nejen z výher. 

Komentář trenéra Štěpána Traksla: Poslední ligový turnaj elevové odehráli v Ústí nad Labem, kde v prvním zápase vyzvali hráče Děčína, na který ale bohužel nestačili. V dalších zápasech proti Štětí a Ústí už se dařilo více, a tak po závěrečné siréně nechyběl na žádné tváři pořádný úsměv.


O víkendu nelenila ani teplická přípravka.

Komentář trenérky Terezy Slukové: Na turnaji se nám tentokrát střídali v brance běžní hráči, neboť nám chyběl náš stálý brankář. To se sice trochu podepsalo na celkovém výsledku, nicméně všichni hráči předvedli skvělé výkony, za které zaslouží velkou pochvalu. V závěrečném zápasu se pak nálada zvedla, když jsme si připsali vysokou výhru.