Přípravy na novou sezónu jsou v plném proudu
23. června 2023

Přípravy na novou sezónu jsou v plném proudu

Tento týden skončily poslední červnové tréninky. V období "klidu" ovšem plně probíhají přípravy na sezónu 2023/2024. Co je tedy v klubu aktuálně nového?

Přihlášky na novou sezónu

Na konci května proběhlo přihlášení soutěžních družstev do nové sezóny. Efdéčko nastoupí do své třetí společné a celkově již čtrnácté sezóny se 12 soutěžními družstvy. Muži A budou opět po roce hrát divizní soutěž, na trenérské pozici zůstává Tomáš Syryčanský, kterého doplní dvojice Pavel Dolejší a Vlasta Valter. Pouze jedno družstvo letos Efdéčko postaví v rámci hobby týmů - muži B budou hrát Regionální ligu. Družstvo juniorů bylo po loňské zkušenosti zejména díky návratu mužů do divize přihlášeno do regionální ligy, lodivodem týmu bude Martin Mühlfait. Naopak dorostenci zůstávají v nejvyšší lize, první zápasy odehrají ve druhém výkonnostním koši. Lavičku obsadí Jakub a Pavel Podlucký. Kategorie starších žáků bude mít i letos dvě družstva - jedno v košové lize, druhé v krajském přeboru. O rozvoj stržů se budou starat Jakub Derka a Ondřej Brabec. I mladším žákům zůstanou dvě družstva - jedno v lize 5+1, druhé v soutěži 3+1. U mlžů zůstává na trenérské pozici Dáša Nekudová, doplní ji Honza Smolek. Nejmenší kategorie budou mít po jednom družstvu - u elévů a přípravek budou nadále působit Jitka Kopecká a Pavel Jirásek. Žádnou změnu nedoznala dívčí část klubu - starší žákyně a dorostenky se mohou opět těšit na Mirku Frontzovou a Míru Valtera.

Kromě výše zmíněných trenérů pokračují v práci i všichni ostatní trenéři a asistenti - Dan Kratochvíl, Matyáš Drobný, Ríša Strejcovský, Káťa Slavíková. Do trenérského procesu se pak v roli asistenta zapojuje i několik nováčků - Vojta Bratschaedl, Káťa Chrastná a Bára Keplová.

Rozlosování soutěží

V polovině června byly rozlosovány všechny soutěže. Aktuálně probíhají finalizace jednotlivých termínů v rámci víkendů, výměny pořadatelství a potvrzování hracích dnů ve sportovních halách. Už teď je ovšem jisté, že první zápasy v sezóně odehrají dorostenci a muži A, a to o víkendu 9.-10. září. Prvním domácím zápasem áčka by pak mohl být souboj s Kadaní v neděli 24.9.

Soustředění

Mnoho příprav probíhá ke všem třem plánovaným soustředěním. Juniory a ženskou část klubu čeká týden v Žinkovech, ostatní kategorie vyrazí směr Lázně Kynžvart. V posledním srpnovém týdnu pak všechny kategorie i širokou veřejnost přivítá sportovní areál v Krupce k příměstskému soustředění.

Změny ve vedení klubu

K polovině května došlo k administrativní změně ve vedení klubu. Z důvodu předcházení možnému střetu zájmů skončil na pozici místopředsedy klubu Jakub Podlucký. Nadále však v klubu zůstává v roli trenéra i organizačního pracovníka, na běžném chodu klubu i míře jeho zapojení se tak nic nemění. Novým místopředsedou byl zvolen Pavel Dolejší.

Zakončení sezóny - poslední akce před prázdninami

Už ve středu proběhne celoklubové zakončení sezóny. Zváni jsou všichni hráči i s jejich rodinnými příslušníky. Přihlašování probíhá prostřednictvím členské sekce do pondělí. Doufáme, že se budeme moci před prázdninami rozloučit s co nejvíce hráči a hráčkami. Připraven je miniturnaj i řada doprovodných aktivit.