Měsíc po sezóně - dorostenky
25. dubna 2023

Měsíc po sezóně - dorostenky

Před měsícem skončila první ligová sezóna týmu dorostenek

Dorostenky si letos odbyly premiéru v ligových soutěžích. Tým pod vedením Miroslava Valtera zahájil sezónu na Slunetě, kde si do tabulky připsal hned první bod za remízu 2:2 s Ústím nad Labem. První branku v nově otevřené kategorii dorostenek obstarala starší žákyně Natálie Matouschková, první z dorostenek pak mířila přesně Natálie Peyreková.

Na druhém turnaji, který se odehrál v Krupce mohly dorostenky slavit první výhru, když poměrem 2:0 porazily Podbořany. Čisté konto vychytala v zápase Kateřina Chrastná.

I na třetím turnaji splnily dívky tradici a alespoň v jednom zápase bodovaly. Po jasné prohře proti Chomutovu dokázaly přetlačit poměrem 6:5 litvínovské Bivojky. Hned pět kanadských bodů zaznamenala Anna Portová, hattrickem se blýskla Lucie Nedvědová.

Povedený podzim uzavřelo Efdéčko výhrou nad Ústím 2:1, poté ale přišla série 4 proher v řadě, kterou utnul až velmi podařený turnaj v Teplicích, kde dorostenky nejprve znovu porazily Ústí a poté se postaraly o zřejmě největší překvapení sezóny, když poměrem 9:5 porazily Českou Lípu.

Závěr sezóny ovšem teplickým barvám nevyšel dle očekávání. Ani v jednom ze šesti posledních zápasů nedokázaly bodovat a sezónu tak zakončily na šestém místě s 16 body.

Hodnocení trenéra, Miroslava Valtera: 
"Premiérové sezóny se holky chopily statečně. Myslím si, že přechod z trojkového na pětkový florbal jsme v základu zvládli, a to u dorostenek i starších žákyň. Předsezónním cílem bylo potrápit etablované týmy, což se nám v určitých případech dařilo více, jindy zase o něco méně. U všech holek je nicméně znát pokrok, kterého od začátku sezóny dosáhly. Situace v ženském sportu však stále není úplně optimální. Myslím si, že dívky obecně tíhnou spíše k jiným pohybovým aktivitám, zejména tanci, cvičení, případně k individuálním sportům. Výzvou do další sezóny tak bude rozšířit členskou základnu navazující na jádro, které jsme s kolegyní Mirkou Frontzovou dokázali za uplynulé dvě sezóny v dívčím florbale v Teplicích vybudovat."

Hodnocení hráčky, Anny Portové:
Myslím si, že jsme se za tenhle rok všechny holky posunuly jak hráčsky, tak i lidsky. Za tuhle sezónu jsme vytvořily super kolektiv a to nám pomohlo se sehrát a pořádně komunikovat na hřišti. I když jsme měly nějaké neshody, tak i tak si myslím, že jsme si to užily, protože i to k tomu patří. Párkrát jsme měly problém s malým počtem dorostenek, tak by bylo dobré, abychom se ještě rozšířily alespoň o jednu lajnu hráček, ale nakonec jsme to vždy zvládly. Myslím si, že na to, že to byla naše první sezóna pětkového florbalu, tak jsme to zvládly skvěle, i přes ty všechny emoce. Sice nejsme první v tabulce, ale určitě to příští sezónu půjde jen nahoru ;)

Sestava dorostenek 2022/2023: Anna Portová, Lucie Nedvědová, Ema Špačková, Tina Hametová, Natálie Peyreková, Nikol Žákavcová, Natálie Matouschková, Johana Pluhařová, Barbora Keplová, Karla Šmucerová, Eliška Polášková, Michaela Koštířová, Ingrid Poborská, Barbora Podráská, Anna Cupalová, Kateřina Chrastná, Anna Holubová, Veronika Jana Smoleková, Viktorie Sarakajeva, Tereza Kučerová, Natálie Hlavničková, Šárka Kračmarová

Související informace