Měsíc po sezóně - starší žáci
25. května 2023

Měsíc po sezóně - starší žáci

Více než měsíc po sezóně už je i kategorie starších žáků. Jak se jim v sezóně vedlo?

Starší žáci vstoupili do sezóny se dvěma týmy. Áčko nastoupilo v košové lize, béčko v přeboru, kde se hrálo systémem každý s každým.

A tým byl do ligy nasazen ze šestého místa, laťka z loňského roku tak byla velmi vysoko. Sezónu zahájili starší žáci v Litvínově, kde prohráli pouze s domácím týmem, naopak si připsali cenné skalpy Děčína a Chomutova. Po domácím turnaji, kde nenašli přemožitele, odehráli tepličtí strži třetí kolo v nejvyšším koši, kde se ovšem dlouho neudrželi a po poměrně jasných výsledcích sestoupili zpět do druhého koše. Následovala série tří turnajů, kdy se Efdéčko vždy umístilo na nepostupové i nesestupové pozici a drželo tak stabilní účast ve druhém koši. Domácí turnaj v polovině prosince se ovšem vůbec nepovedl a Teplice tak poprvé v sezóně spadly do třetího koše. Na turnaji v daleké Smržovce si v polovině ledna zahrály souboj o postup výše s Jabloncem, vyrovnaný zápas ovšem skončil 1:3 v neprospěch Teplic, ty tak byly odsouzeny k dalšímu turnaji ve třetím výkonnostním koši. Z toho se vyhrabaly hned v dalším kole, když v krupské sportovní hale porazily soupeře poměrem 5:0, 4:0 a 9:2. Série vítězství pokračovala i na dalším turnaji - v Kadani Efdéčko zdolalo poměrem 11:3 domácí tým, se skóre 7:1 odcházela poražena i Bílina a výsledkem 3:2 nad Chomutovem zpečetili strži postup do prvního koše, který se navíc konal na domácí půdě v Teplicích. Oproti podzimu předvedlo Efdéčko mnohem lepší herní výkon a ve třech zápasech ze čtyř sahalo po bodech. V duelech s Lípou a Litvínovem chybělo i trochu toho štěstí, nakonec oba duely Teplice těsně prohrály. V posledním zápase s Ústím ale žlutomodří dovedli do vítězného konce a mezi elitou zůstali i pro další turnaj. Na půdě České Lípy už to ovšem taková krasojízda nebyla a poslední turnaj tak Teplice odehrály opět ve druhém koši. V něm sice nenašly přemožitele, remíza s Bílinou, kterou navíc Teplice získaly až díky hře v šesti, ale byla velkým překvapením. V posledním zápase sezóny pak hráči Teplic stylově ovládli duel s domácím Jabloncem, který porazili vysoko, 8:2.

V celkové tabulce pak Efdéčko zaostalo o jedinou pozici za loňským umístěním a bralo sedmou příčku z 21 účastníků soutěže.

Sestava SŽ A 2022/2023: David Frolík, Marek Stodola, Tomáš Mrázek, Jakub Niče, Petr Musil, Matěj Kubík, Jakub hromádka, Petr Ševčík, Jáchym Patzl, Jakub Šašek, Jakub Šašek, Ondřej Krištof, Lukáš Valach, Prokop Sebránek, Eva Jonášová, Adam Bříza, Jan Hataš, Denis Haňka, Ondřej Linc


Béčko zahájilo sezónu v Chomutově, kde si připsalo dvě těsné porážky. Na dalším turnaji v Lovosicích už hráči dokázali zdolat béčko Chomutova 4:2 i Prty poměrem 10:0. Na domácím turnaji pak dva výsledky 4:1 přinesly jednu výhru a jednu prohru. Před Vánoci nasbíralo béčko ještě bod za remízu s Litvínovem a tři body za opětovné vítězství nad Prty. Zimní období ovšem teplickým béčkařům nepřálo. V lednu a v únoru přibyly na bodové konto jen tři bodíky za výhru nad Štětím, zato závěr sezóny se povedl na jedničku. Z posledních pěti zápasů Teplice čtyři vyhrály - poměrem 5:3 porazily Litvínov, výsledek 12:0 musely skousnout Prty, 8:4 padl chomutovský Domeček a 6:3 si odvezlo Štětí. Pouze poslední zápas Teplice nedovedly do vítězného konce, když s Dubím prohrály 2:7.

V celkové tabulce pak béčko obsadilo s 28 body šestou příčku z devíti účastníků.

Sestava SŽ B 2022/2023: Jan Hataš, Štěpán Patzl, Vojtěch Traksl, Adam Bříza, Denis Haňka, Arthur Rocha, Jakub Růženec, Robert Stehlík, Jáchym Patzl, František Reichl, Patrik Vácha, Ondřej Linc, Filip Lukeš, Filip Merwitz, Markéta Radová, Lukáš Valach, Pavel Civín, David Frolík, Filip Černý, Matěj Kubík, Petr Musil, Jakub Hromádka, Ondřej Krištof, Matyáš Oravec, Matyáš Schwertschal, Prokop Sebránek, Petr Ševčík, Marek Stodola


Hodnocení trenéra, Jakuba Podluckého: 
"Díky všem za skvělou sezónu, věřím, že si ji všichni hráči užili stejně tak, jako my trenéři. V áčku i béčku se nám střídala lepší období s horšími, nicméně myslím, že převládala ta lepší a na všech hráčích je po ukončené sezóně vidět progres. Jsem rád, že jsme kromě florbalových tréninků a zápasů zrealizovali i některé další doplňkové týmové aktivity a věnovali se tak nejen florbalu. Všem hráčům přeji pohodové prázdniny a hodně úspěchů v dalších sezónách."

Hodnocení kapitána A týmu, Davida Frolíka:
"Sezóna 22/23 pro nás byla obrovskou zkušeností. Na začátku jsme si s klukama stanovili nějaké cíle, které si myslím, že jsme splnili. Chtěl bych poděkovat celému týmu, trenérům, klubu a samozřejmě i rodičům za nasazení a týmového ducha, kterého jsme do toho dali. Občas se nám nedařilo, ale i to k tomu patří. Ještě jednou díky všem a doufám, že se bude dařit i nadále."

Hodnocení kapitána B týmu, Štěpána Patzla:
"Na začátku této sezóny se nám moc nedařilo. Většinu zápasů jsme buď prohráli nebo remizovali. Postupem času, když jsme poznali naše soupeře a věděli co proti nim hrát, tak nám to začalo jít. Individuální přístup většiny z hráčů nebyl nejlepší, a proto jsme na většině turnajů museli doplňovat z mladších žáku, případně z týmu A. Ale někteří hráči se velice snažili zlepšovat se, jak individuálně, tak v rámci týmu. Bohužel jsme se nedostali do první poloviny tabulky, ale věřím, že se to v dalších sezónách změní. Celou sezónu byla v týmu příjemná atmosféra a myslím, že si to všichni užili a pracovali na svých dovednostech."