Víkendový souhrn: 20.-21. 11. 2021
22. listopadu 2021

Víkendový souhrn: 20.-21. 11. 2021

Je za námi další víkend plný florbalu. Jak si jednotlivé kategorie vedly?

Béčko mužů přivítalo tuto neděli na domácí palubovce hráče Roudnice, Jirkova a litvínovského B-týmu. V prvním utkání sice Béčko nestačilo na Roudnici, ve zbylých zápasech však nezaváhalo a připisuje si tak do tabulky 6 bodů. S 12-ti body tak rezerva drží 4. příčku v tabulce Regionální ligy mužů.

FD Teplice B X BK REAL Roudnice nad Labem – 2:7

FD Teplice B X Florbal Jirkov – 15:5

FD Teplice B X SK Bivoj Litvínov B – 11:5

Komentář trenéra Daniela Weisse: Nedělní den byl pro všechny z nás strašně náročný, tři těžké zápasy během jednoho dne, s tím by měli problém i trénování borci natož my, kteří trénují především v hospodě u piva. Ale všichni se s tím poprali se ctí a šest bodů zůstalo doma. Velká škoda první třetiny prvního zápasu, kdy jsem zcela upřímně nebyl schopnej chytit ani covid. Naštěstí do druhého zápasu nastoupila čerstvá lasička v podobě Ondry Hrubajse a celý tým dostal nový impuls! S Jirkovem a Litvínovem jsme dokázali proměňovat šance a gól si vstřelil snad každý, až na našeho kapitána. Zároveň doufám, že toto nebyl poslední turnaj v této sezóně, stačí k tomu tak málo - jít se naočkovat. Díky všem!


Náš 3. mužský tým, Céčko, vyrazil již ke 3. turnaji v řadě do Roudnice. V něm žlutomodří narazili na dobře známé hráče Roudnice a lounský B-tým. Proti Lounům potvrdili vítězství z minulého kola, s Roudnicí dokázali v závěru utkání vybojovat remízu. Domů si tak Céčko veze 4 body, které jej posouvají na 3. místo v tabulce.

FD Teplice C X TJ Lokomotiva Louny B – 13:6

FD Teplice C X BK REAL Roudnice nad Labem B – 9:9

Komentář krále střelců Céčka Vojtěcha Strejcovského: Zápas s Louny jsme si celkem od začátku pohlídali a hrál se v našem tempu. Musím hlavně vyzdvihnout výkon Jakuba Podluckého, který v bráně chytal výborně. S Roudnicí se nám naopak vůbec nedařilo, ale na konci jsme ukázali bojovnost a podařilo se nám stav utkání aspoň srovnat.


Dorost A slaví po sobotě postup do vyššího koše! K postupu jim stačil jediný bod, který právě získali. V Čakovicích nejprve remizovali s domácími Prague Tigers, ve druhém potom těsně nestačili na hráče Děčína.

FD Teplice X Prague Tigers – 7:7

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV – 5:6

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Náš cíl jsme si splnili, škoda těsné prohry s Děčínem. Do příštích zápasů máme ještě co zlepšovat.


V sobotu se bohužel nedařilo našim starším žákyním. Ty vyrazily na turnaj do Dubí, kde se střetly s hráčkami domácího SK Dubí, České Lípy a Turnova. Všechny soupeřky však tentokrát byly nad teplické síly.

FD Teplice X SK Dubí – 3:15

FD Teplice X FBC Česká Lípa blue – 3:17

FD Teplice X TJ Turnov – 1:15

Komentář trenéra Richarda Strejcovského: Holkám to dnes bohužel nelepilo. Nedá se nic dělat, ze všech chyb si musí odnést maximum, aby byly příště o něco lepší.


Nedařilo se ani našim mladším žákům. Tým s koncovkou DDM přivítal na domácí teplické palubovce hráče Litvínova, Lovosic a Chomutova. Ani v jednom utkání však nedokázali tepličtí mlži zvítězit.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Osmičlenná mlží parta se utkala na domácí půdě s poměrně silnými týmy, a to nejen co do počtu, ale především, co do herních dovedností, na které jsme bohužel nebyli schopni adekvátně odpovídat. I přes velkou jistou v podobě výborně chytajícího brankáře Dana, to na nějaký dobrý výsledek však nestačilo.

O trochu lepší bilanci měl tým mladších žáků FD Teplice – Krupka. Ti dokázali v oslabeném počtu vybojovat v Ústí nad Labem bod za remízu.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Šestičlenná mlží parta obohacena o 3 šikovné hráčky se vydala do Ústí, kde se nakonec utkala “pouze” se dvěma týmy, protože jeden tým z důvodu karantény nedorazil. I přes všechna úskalí jsme si oba zápasy, které byly v prodlouženém čase 3x10 min) poradně užili a ukázali jsme, že se jen tak nevzdáme.

Vítěznou radost pocítili až naši trojkoví mladší žáci, kterým se na turnaji v Lovosicích podařilo vybojovat ze 3 zápasů celkem 2 výhry.


Za fotku k článku děkujeme panu Tomáši Trakslovi.