Bilance DC Open: Strži a dorost přivezli zlato, přípravka bronz.
13. června 2022

Bilance DC Open: Strži a dorost přivezli zlato, přípravka bronz.

Prakticky celý klub se o posledních dvou víkendech zúčastnil děčínského DC Open. Nejvíce se dařilo mixu stržů a dorostu, kteří vystoupali až na nejvyšší stupínek, o týden dříve zaznamenalo medailový úspěch i družstvo přípravky.

Prvního turnaje v rámci DC Open se zúčastnila družstva přípravky, elévů a mladších žáků. Nejmladší kategorie poznala během celého turnaje jen jednou pocit porážky, v závěrečném zápase o třetí místo si ve vyrovnaném zápase poradila s Jirkovem a záhy poté už medaile visely na krku. Elévům se dařilo přesně naopak. V základní skupině byli všichni soupeři nad jejich síly, pocit vítězství se ale dostavil v posledním zápase o sedmé místo, když dokázali porazit Chomutov. Mladší žáci vstoupili do turnaje vítězně, před posledním zápasem ve skupině probíhaly i výpočty, kolik gólů musí vstřelit, aby postoupili do finále, nicméně nakonec poslední zápas základní části prohráli a namísto medailových bojů je čekal zápas o páté místo. Ten se bohužel nevydařil dle představ a mlži se tak museli spokojit s šestým flekem.


O den později vyrazila do Děčína pestrá směsice hráčů juniorů, mužů A, B a C na turnaj 3+1. Tým se dokázal probojovat do čtvrtfinále, zde ovšem utrpěl nejvyšší porážku v průběhu turnaje a do medailových bojů tak nezasáhl. Alespoň si mohli hráči spravit chuť a zchladit hlavy na přilehlém koupališti, které se stalo základnou pro zbytek odpoledne.


Poslední kategorie, která vyrazila hájit žlutomodré barvy na děčínskou půdu, byl mix starších žáků a dorostenců. Ti týden po ostatních čelili nejen soupeřům, ale i úmornému vedru. V prvním zápase ve skupině si tepličtí hráči jen tak tak poradili s Chomutovem poměrem 3:2, zbytek dopoledne byl věnován zápasu ve vodním pólu mezi týmem červených a nečervených plavek. Ten ovládl k nelibosti trenéra tým nečervených plavek, a tak se šel hrát opět florbal. Ve druhém zápase se Efdéčko rozstřílelo a díky výhře 4:0 nad Ústím B si zajistilo semifinále. Poslední zápas skupiny proti děčínskému áčku byl naopak cennou lekcí z kombinační hry. Zejména v první polovině tepličtí hráči jen sledovali bílé šmouhy hráčů a míčku, nakonec z toho byla prohra 1:6. Tříhodinové volno strávil tým obědem a opětovným odpočinkem na koupališti, aby následně v semifinále porazil vítěze skupiny B - Louny. Ihned poté se Efdéčko opět střetlo s Děčínem A - tentokrát ale už ve finále. Po 15 minutách hry prohrávaly Teplice 1:3, jedinou branku vstřelil Marek Stodola, který vymíchal brankáře domácích. V posledních čtyřech minutách sáhl realizační tým Teplic poprvé na turnaji ke stažení sestavy na dvě pětky, první dorostenecká hned po tajmu dokázala snížit na 2:3 ranou Vojty Bratschaedla, druhá, složená ze starších žáků, pak vyrovnala na 3:3 zásahem Kuby Šaška. Minutu před koncem ta samá lajna vydřela i poslední gól zápasu, poslední dotek míčku obstaral opět Kuba Šašek. Děčín sáhl v posledních okamžicích ke hře bez gólmana, to mu ale nepomohlo a Teplice tak ukončily DC Open ziskem zlatých medailí.