Měsíc po sezóně: Mladší žáci
6. června 2022 v rubrice Hodnocení sezóny 2021/2022

Měsíc po sezóně: Mladší žáci

V rámci hodnocení sezóny rozebíráme jednotlivé kategorie s odstupem jednoho měsíce od posledního zápasu. Dnešek je tak věnován mladším žákům pohledem trenérky, Dáši Nekudové.

Sezóna pro hráče ani trenéry nebyla vůbec jednoduchá. Museli jsme se „poprat“ s tím, že trénujeme převážně na dvě tréninkové skupiny a pouze jednou máme společný trénink, a přitom ještě zvládnout stmelení velmi početného a různorodého týmu. Ano, procházeli jsme určitými porodními bolestmi, které slučování týmů přináší, ale musím říct, že jsme je nejen velmi obstojně překonali, ale podařilo se nám vytvořit i vzájemně velmi dobrou týmovou atmosféru a dokázali jsme se i něco nového naučit. Řada hráčů na sobě velmi zamakala a posunula se, a to jak po herní, tak i po osobnostní stránce, za což jim patří velká pochvala a díky. 

Do sezóny 2021/2022 jsme nasadili do ligy mladších žáků (tzv. 5+1) dva týmy. Tento krok se však v průběhu roku ukázal jako personálně dost náročný, protože převážnou část sezóny nás trápil nedostatek hráčů (nemoc, karantény apod.), takže jsme častokrát na turnaje odjížděli ve velmi malém počtu, či doplnění o naše hráče z mladších kategorií, kteří s 5+1 měli minimální, nebo dokonce žádné zkušenosti. I přesto jsme bojovali a snažili se ukázat, co v nás je, a hlavně si to užívat, i když to občas bylo pro některé hráče velmi náročné. Na druhou stranu - získávání i negativních zkušeností v podobě prohry má své. Podařilo se nám s jedním z našich týmu ukončit sezonu v prvním výkonnostním koši, což je krásný výsledek. Druhému týmu se sice tak nedařilo, ale tento tým má velký potenciál pro příští sezónu, na kterou se již nyní moc těšíme a věříme, že si ji společně doplnění o nováčky užijeme. Kromě pětkové ligy jsme se také účastnili přeboru mladších žáků (tzv. 3+1), který byl určen především pro hráče, kteří v této sezóně přecházeli z elévů, doplnění o již zkušenější hráče. Zde se nám dařilo velmi dobře a bylo krásné vidět na hráčích, jak si turnaje užívali. 

Závěrem bych chtěla moc poděkovat všem hráčům za jejich nasazení v celé sezoně. Těm, kteří nás opouštějí, resp. již opustili, do vyšší kategorie, přeji, aby se jim dařilo alespoň tak, jako doposud, a aby nezapomínali na týmovost a byli stále KRÁSNÍ A ŠIKOVNÍ!

Poděkování v neposlední řadě patří i našemu fanouškovskému kotli, který nás celou sezonu podporoval a bylo moc fajn je slyšet na tribunách. A velké díky jim patří i za to, že fandili slušně! 

No a nemohu zapomenout poděkovat za sezonu i mému kolegovi Kubovi Derkovi a dále pak asistentům: Vojtovi Strejcovskému, Kláře Dvořáková a Danu Kocajovi. 

Všem přeji krásné léto, těším se na srpnové soustředění a nejpozději v září zase na značkách.