Víkendový souhrn 24. 2. - 25. 2. 2024
26. února 2024

Víkendový souhrn 24. 2. - 25. 2. 2024

Je tady další víkendový souhrn a s ním i výsledky sobotních zápasů.

První kategorii, kterou jsme mohli sledovat, byli naši muži B. Po měsíční odmlce se jim podařilo získat 3 body. Odehráli 2 zápasy, v prvním s Chomutovem C se jim bohužel nepodařilo vyhrát, ale v druhém s Litvínovem se to podařilo a to 6:5. 

FD Teplice X Florbal Chomutov C - 6:7

FD Teplice X SK BIVOJ LITVÍNOV B - 6:5 

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Ctrl+C, Ctrl+V. Po měsíci opět stejní soupeři a stejné výsledky. Jen místo týmového oběda jsme tentokrát změnili...


Druhou kategorií byli mladší žáci A. V Dubí odehráli 4 zápasy. Tři ze čtyř byly výherní. Podařilo se jim vyhrát vysoko nad Ústím, porazit Most 4:0 a Jirkov 8:3. S Dubím se jim však vyhrát nepodařilo. 

FD Teplice X Florbal Ústí red - 12:0

FD Teplice X FBC Vipers Most - 4:0

FD Teplice X SK Dubí - 1:3 

FD Teplice X Florbal Jirkov - 8:3 

Komentář trenéra Jana Smoleka: Naše ambice v tomto turnaji byly patrné hned od začátku. Dokázat sobě i světu, že do třetího koše prostě nepatříme. První zápas s vysokým skóre 12:0 proti Ústí red nás jen utvrdil v našem presvědčení. Druhý zápas, druhé vítězství, druhá vychytaná nula. A pak to přišlo, Dubí, náš velký rival, měl stejné cíle jako my. Nádherný, vyrovnaný zápas. První polovina končila za stavu 1:1. V prvních minutách druhé půle jsme bohužel dovolili klíčové hráčce ukázat, co znamená trénovat s Tatranem.. dva inkasované rychlé góly. Prosadit se bylo stále težší a prestože jsme bojovali opravdu urputně, už jsme skórovat nedokázali. Klíčový zápas, klíčové body, které nám chyběly. Poslední zápas opět vysoká výhra, nicméně na postup do druhého koše to nestačilo. Od postupu nás dělil bod. Přes neúspěch turnaj hodnotím velmi dobře.


Poslední kategorie byli elévci. Elévkům se tuto sobotu velmi dařilo a dokázali vyhrát dva ze tří zápasů. Vyhráli nad Chomutovem a nad Litvínovem, pouze s Kadaní prohráli a to o gól. 

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Turnaj ve florbale, na kterém se předvedli mladí elevové, byl skutečnou podívanou. Tým prokázal nejen vysokou úroveň dovedností, ale i ohromnou houževnatost a týmového ducha. Dva zápasy vyhráli, což jasně ukazuje na jejich schopnosti spolupracovat, efektivně využívat prostor na hřišti a vytvářet si skórovací příležitosti. V jednom zápase, i přes prohru o jediný gól, předvedli elevové bojovný výkon, který si zaslouží obdiv. Prohrát o gól může být zklamáním, ale způsob, jakým se s tímto výsledkem hráči vypořádali, demonstruje jejich silný charakter a odhodlání. Tento zápas byl nepochybně důležitou lekcí, která jim pomůže v budoucích výzvách. Je důležité ocenit nejen vítězství, ale i schopnost čelit neúspěchům s hrdostí a odhodláním se zlepšovat. Tento tým mladých hráčů florbalu ukázal, že má všechny předpoklady stát se v budoucnu ještě lepšími. Jejich výkony na turnaji jsou slibným znamením pro jejich sportovní budoucnost.