Víkendový souhrn 23. 3. - 24. 3. 2024
26. března 2024

Víkendový souhrn 23. 3. - 24. 3. 2024

Je za námi poslední hrací víkend v březnu. Pojďme se kouknout, které z našich kategorií hrály.

Jednou z kategorií bylo mužské béčko, které v sobotu v Podbořanech uzavřelo svojí sezónu. Z jejich prvního zápasu si vezou výhru a to nad Žatcem, nad kterým se jim podařilo zvítězit 6:2. V druhém, s domácím týmem, bohužel prohráli. I přes prohru jsme mohli vidět mnoho gólů, například Lukáš Mucha nastřílel hattrick. 

FD Teplice X FbC Jazzmani Žatec - 6:2

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 7:11

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Z nedostatku hráčů jsme museli povolat do pole i dva naše gólamany. Po skončení turnaje jsme se však domluvili že kluci zůstanou u svého NE chytání. Díky klukům za sezónu! Teď nás čeká letní příprava, kde zase nabereme svaly a připravíme se na postup do regionu.


Také starší žákyně tento týden hrály a to v sobotu v Chomutově, kde odehrály zápasy proti dvěma těžkým soupeřům a to proti Kadani a Podbořanům. Proti Kadani bohužel prohrály a to jen díky jednomu gólu ve třetí třetině. S Podbořany naopak vyhrály a to také o gól, který padl ve 3. třetině. 

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 4:3

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 3:2

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Chomutovský turnaj byla lahůdka pro oko nezaujatého diváka. Proti Kadani jsme předvedli krásný sebevědomý výkon. Dařilo se nám hrát na balónku, udrželi jsme si dobré tempo i v závěru utkání, což je pro nás mnohdy krizový čas. Z mého pohledu asi jeden z nejlepších zápasů, které žákyně odehrály. Proti Podbořanům na nás byla znát únava a trochu jsme se přizpůsobili defenzivnější hře soupeře. Nutno podotknout, že Podbořany hrály v oslabeném počtu. V tomto utkání to byl ale právě konec třetí třetiny, který přinesl několik infarktových situací. Chválím bez výjimky všechny holky, ve druhém zápase potom obzvlášť Verču, která v bráně nepřipustila změnu skóre. Bez jejích tří klíčových zákroků v závěru bychom byli bez bodů.


Mladší žáci A odehráli jeden z nejúspěšnějších turnajů za celou sezónu. Ve všech 4 zápasech se jim podařilo zvítězit a dát dost gólů. V zápase s Jirkovem vyhráli 10:2, s Mostem 17:1, s Lovosici 6:3 a s Ústím pak 7:1. Celkově tak zvládli nastřílet přesně 40 branek. 

FD Teplice X Florbal Jirkov - 10:2

FD Teplice X FBC Vipers Most - 17:1

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP “A” Black - 6:3

FD Teplice X Florbal Ústí red - 7:1

Komentář trenéra Jana Smoleka: Cíl tohoto turnaje byl jasný, dokázat všem, že do třetího koše nepatříme. V praxi to znamenalo vyhrát všechna čtyři utkání, což se nám nakonec podařilo. Nebudu lhát, teamy jako Ústí a zejména pak Lovosice, nebyly vůbec jednoduché a soupeřům patíi velké uznání. Děkujeme.


B-tým mladších žáků už nebyl tak úspěšný, ale jejich snaha alespoň na 1 výhru stačila a to proti Děčínu. Ve zbylých dvou zápasech se utkali s Chomutovem, s kterým hráli 7:12 a s Českou Lípou, s kterou hráli 9:12. 

FD Teplice X Florbal Chomutov Harmonie - 7:12

FD Teplice X 1.FBC DDM Děčín IV blue 8:7

FD Teplice X FBC Česká Lípa blue 9:12 

Komentář trenéra Jana Smoleka: Přes dvě porážky jsme si poslední turnaj sezóny užili. Na turnaj jsme vesměs pozvali hráče, kteří se florbalu věnují první sezónu, a tak nám jedna výhra k naprosté spokojenosti úplně stačila. Florbalově nádherný zážitek.