Dorostenci na domácích turnajích urvali výhru nad Panthers Praha!
31. ledna 2024

Dorostenci na domácích turnajích urvali výhru nad Panthers Praha!

V lednu proběhli dva turnaje čtvrtého kola 1. dorostenecké ligy, pořadatelem obou turnajů bylo tentokrát teplické Efdéčko. Před domácím publikem se naši mladíci představili poprvé od 24. září. Turnaje byly naplánovány na neděle 14. a 28. ledna.

Poprvé se všechny týmy třetího výkonnostního koše sjeli 14. ledna do Krupky, kde žlutomodří sehráli zápasy s Bivojem Litvínov a FbC Plzeň. V zápase s týmem z města petrochemie se Efdéčku nepovedl vstup do zápasu a po první třetině prohrávalo 0:2. První gólový úspěch teplických zaznamenal Vojta Frolík až na začátku třetí třetiny, kdy snížil na jednobrankový rozdíl. Bivoj ale přišel s rychlou odpovědí a snížení Stepana Pronina na 2:3 už na zvrat utkání nestačilo. Litvínov zvítězil 3:2.

V zápase s plzeňským FbC byl herní projev teplických daleko živější, a proto se ve 4. minutě dostali do vedení po premiérové brance Jana Hataše v dorostenecké kategorii. To bohužel bylo na delší dobu vše a v 28. minutě zvyšovali Západočeši už na 3:1. Poté si vzal dvakrát slovo Kuba Niče a ve 34. minutě bylo vyrovnáno. Na 4:4 pak musel srovnávat Marek Stodola, ale i tentokrát se z výhry radoval soupeř, který o své výhře 5:4 rozhodl dvě minuty před koncem. Na prvním turnaji tak dorost zaznamenal dvě prohry o jedinou branku.

Za dalších 14 dní se stejné týmy sjely znovu, tentokrát ovšem do teplické sportovní haly. Efdéčko mělo na programu zápasy s Panthers Praha a Slavií Plzeň. Pražský soupeř se rychle dostal do vedení, na které odpověděl tři vteřiny před první pauzou Marek Stodola. Po bezbrankové druhé třetině se do té třetí šlo ze stavu 1:1. Napětí teplických příznivců uvolnily dva góly teplických během dvou minut – trefili se Stepan Pronin a Jára Vojíř. Panthers sice snížili na 2:3, ale dvě minuty před koncem dodal teplickým klid na florbalky opět Pronin alias Kompas a prázdnou branku pak ještě trefil Kuba Šašek. Žlutomodří tak po deseti zápasech vyhráli – pražské pantery porazili 5:2.

I ve druhém zápase s plzeňskou Slavií to vypadalo na zisk bodů. Teplice vedly v 7. minutě 3:1 po gólech Stodoly, Vojíře a Máry Hradeckého. Soupeř otočil na 4:3, ale v půlce zápasu srovnával Matěj Kubík na 4:4. Ve třetí třetině se ale Plzeň dostala do vedení 7:4, které už se bohužel nepodařilo dohnat. Góly Vojíře a Kubíka stačily pouze na konečný stav 6:9 z pohledu Efdéčka.

Dorost tak zaznamenal první výhru od poloviny října. Ta ovšem na postup z třetího koše nestačila, a tak následující dva turnaje odehraje Efdéčko 17. února a 2. března v Chomutově, kde se opět představí ve třetím výkonnostním koši. Půjde o poslední turnaje před play-off.

Tagy