Víkendový souhrn: 14.-15. 1. 2023
16. ledna 2023

Víkendový souhrn: 14.-15. 1. 2023

V uplynulém víkendu se na palubovkách představilo hned 8 kategorií. Jak se jim dařilo?

A-tým mužů poprvé v sezóně zaváhal. Po prohře s hráči Loun a remíze s hráči Chomutova přiváží z chomutovské haly 1 bod, který mu zajišťuje 6ti bodové vedení v tabulce Regionální ligy. Dalšími soupeři našeho Áčka budou florbalisté Litvínova a Jirkova.

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny - 6:8

FD Teplice X Florbal Chomutov B - 5:5

Komentář trenéra Tomáše Syryčanského: Odehráli jsme špatná utkání. Předchozí duely nás zdobila kvalitní obranná fáze, ale ta se nám úplně rozpadla. Dělali jsme mnoho chyb hlavně na své polovině hřiště a jen díky gólmanům výsledky nebyly horší. Do dalších utkání je toto nutné zlepšit a současně zvýšit produktivitu našich zakončení. Na každý gól se hrozně moc nadřeme.


Z mužských týmů byl úspěšný pouze B-tým. V Novém Boru si dokázal poradit jak s hráči Prt, tak s hráči Loun B. V tabulce jim zatím patří 3. místo se ztrátou 2 bodů na tým Podbořan.

FD Teplice B X FbK Prty Postoloprty - 6:4

FD Teplice B X TJ Lokomotiva Louny B - 12:2

Komentář trenéra Daniela Weisse: Brzký výlet do Nového Boru není pro nás starochy nic ideálního. Během zápasu s Prtama jsme udělali několik rekordů soutěže, ať už přesně 5% úspěšnost přihrávek Langyho nebo prohrané snad všechny souboje v zápase. Před druhým zápasem jsme se nakopli lahodným drinkem ze zelené a proti Lounům to byla onemanshow v podání Košťáka. Stále bojujeme o postup a to je klíčový, snad nám céčko v tom boji trochu pomůže.


Domácí palubovka v Krupce Céčku body nepřinesla. Rezerva rezervy nejprve nestačila na hráče Roudnice B, v následujícím utkání potom podlehla hráčům posledního Mostu.

FD Teplice C X BK REAL Roudnice n/L B - 5:8

FD Teplice C X FBC Vipers Most B - 3:5

Komentář svátečního střelce Miroslava Valtera: Myslím, že jsme nepředvedli úplně špatný výkon. S Roudnicí jsme dokázali dlouho držet krok, i když byla v mnohem větším počtu a posilněná divizními hráči. Prohra s Mostem mrzí. Zápas jsme měli myslím dobře rozjetý, hráli jsme víc na balónku a poměrně snadnou hrou jsme snad i dokázali určovat tempo. Most nakonec potrestal pár našich chyb, my rozjeli zvonkohru o brankovou konstrukci a bylo vymalováno. Škoda, že se florbal hraje na 3 třetiny. Model 2 poločasů by nám zajistil alespoň 4 body. 


Ani napočtvrté, ani napopáté nestačili naši junioři na soupeře z Ústí. Sobotní utkání na domácí hale v Teplicích nabídlo pěknou podívanou, doplněnou o dobrou diváckou kulisu. Nedělní utkání v Ústí už měl v režii soupeř. 

FD Teplice X Florbal Ústí - 4:5

FD Teplice X Florbal Ústí - 1:8

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Víkendový dvojzápas s Ústím přinesl dva rozdílné zápasy. V sobotu jsme odehráli vyrovnaný, kvalitní zápas jak do obrany ,tak v útoku. Těsná porážka mrzí. V neděli jsme na sobotní výkon bohužel nenavázali. Ztráceli jsme v osobních soubojích a vůbec se nám nedařilo v koncovce. Ostatně jeden vstřelený gól je toho důkazem. Bojujeme a jedeme dál. Věřím, že ve zbývajících pěti zápasech ještě nějaké body urveme.


Vítězství před teplickým publikem neslaví ani dorostenci. V úvodním utkání podlehli florbalistům Chomutova, v předehrávce utkání juniorů potom nestačili na hráče Slavie Plzeň.

FD Teplice X Florbal Chomutov - 5:8

FD Teplice X FBŠ SLAVIA Plzeň - 4:6

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Tentokrát nerozdělím zápasy na první a druhý, ale na první polovinu zápasu s Chomutovem a zbytek. Začátek s Chomutovem jsme vůbec nechytli, pravděpodobně nám ani nepomohla domácí kulisa, u některých to vypadalo, jako bychom domácím prostředím měli svázané ruce. Ale zejména nám to prohrálo to, že jsme se nedrželi pokynů a zkoušeli to hrát po svém. Ve chvíli, kdy jsme se přepnuli na mód toho, že jdeme hrát to, co umíme, to najednou začalo vypadat úplně jinak.
V součtu 4 a kus třetiny slušného florbalu a hry, kterou chceme hrát, sice na body nestačily, ale opět se ukázalo, že se můžeme rovnat i s týmy, které hrály i první koš. Přáli bychom si na to navázat i za 14 dní. Opět doma, před solidní návštěvou fanoušků. Děkujeme za podporu!


Starší žákyně přijely z Podbořan po prohrách s hráčkami Chomutova a Podbořan s prázdnou. I přes vysoký brankový rozdíl se však za předvedenou hru nemusí stydět!  

FD Teplice X Florbal Chomutov - 2:17

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany - 5:9 

Komentář trenérky Mirky Frontzové: Starší žákyně na prvním turnaji v novém roce stále neprolomily sérii porážek a dvakrát prohrály. S Chomutovem to byl těžký zápas, ve kterém i přes naší velkou snahu soupeř nekompromisně trestal každou chybu gólem. S Podbořany byl zápas vyrovnanější, vstřelili jsme i dost gólů, ale na vítězství to zatím nestačilo. Nevadí, trénujeme a příště se popereme  o body znovu.


Až do dalekého Tanvaldu zamířili naši pětkoví mladší žáci. Jejich soupeři byli florbalisté Jablonce, Liberce a Ústí.

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Mlží výprava se v odpoledních hodinách vydala do vzdáleného Tanvaldu, aby si vyzkoušela, jak se posunula ve svých florbalových dovednostech. Po dlouhé a komplikovanější cestě, jsme naskočili na domácí tým, který se ujal vedení již po 11 vteřinách. S koncentrací a uchopením hry jsme se defacto prali celý první poločas. Až ve druhém jsme se konečně dostali nějak do tempa a podařilo se nám stav utkání 0:2 zvrátit na konečných 3:2. Následovala dlouhá dvouzápasová přestávka, po které jsme se utkali s týmem Liberec pink, který byl opět od začátku dravější než my. I přesto, že jsme nedokázali se soupeřem držet brankové tempo, tak se nám ale podařilo si vytvořit řadu velmi zajímavých a pro soupeře nebezpečných akcí. Tento zápas hodnotím, jako nejlepší. Hned po tomto zápase jsme se utkali s našimi sousedy, tedy s Ústím, na které jsme bohužel tentokrát herně neměli. Velkou pochvalu musím vyseknout jak Honzíkovi v bráně, tak celé obraně, především pak Maki. Pochvalu si zaslouží i Robik, který si pro něj netradičně zkusil roli křídla a soupeřů pěkně zatápěl. Děkuji také rodičům, kteří nás přijeli podpořit. 


A v Libereckém kraji zakončíme náš dnešní výčet odehraných turnajů. Dobrou herní zkušenost mají za sebou naši elévci. Ti na turnaji v Liberci změřili síly s hráči Chomutova, Děčína, České Lípy a domácího Liberce. 

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Elévové tento víkend sehráli speciální turnaj v dalekém Liberci, kde se setkali s novými týmy. Všichni soupeři byli velmi kvalitním protivníkem a našim elévům se podařilo urvat jednu remízu. Velkým pozitivem je, že si hráči z těchto čtyř klání odnesli spoustu zkušeností.