Víkendový souhrn: 22.-23. 10. 2022
23. října 2022

Víkendový souhrn: 22.-23. 10. 2022

Tento víkend vyběhlo na palubovku celkem 8 kategorií. Jak se našim hráčům a hráčkám dařilo?

Ústecké lize mužů zatím dál kralují hráči teplického B týmu! Své místo na čele tabulky si tým bratrů Weissových pojistil dalšími dvěma suverénními výhrami. Nejprve proti rezervě Děčína, poté proti Vipers Most B. Jejich dalším soupeřem budou hráči Ústí a Roudnice.

FD Teplice B X 1. FBC DDM Děčín IV - 17:6

FD Teplice B X FBC Vipers Most B - 24:0

Komentář trenéra Daniela Weisse: Za první čtyři zápasy jsme vstřelili více gólů než za poslední dvě sezony dohromady, i to je prales. Každopádně vidím velký progres oproti prvnímu turnaji - Jany si během zápasů dal jen jednoho panáka Jägra. Příště nás čekají zápasy s adepty na postup, tak nic nepodceníme a chceme udržet první místo v tabulce.


První body do tabulky Ústecké ligy mužů si připsalo také Céčko mužů. V prvním utkání sice nestačilo na hráče Ústí, ve druhém potom vybojovalo výhru nad hráči Prt. 

FD Teplice C X Florbal Ústí C - 6:9

FD Teplice X FbK Prty Postoloprty - 9:7

Komentář trenéra Filipa Jahodáře: Do Podbořan jsme vyrazili v hojném počtu sedmi hráčů do pole a už před prvním zápasem proti Ústí jsme věděli, že ze sebe budeme muset vyždímat úplně vše. Zápas s Ústím se navzdory očekávání rozhodl až ke konci třetí třetiny, kde nám dvěma rychlými góly Ústí odskočilo na tříbrankové vedení, které už jsme nezvládli dorovnat. I tak si ale myslím, že trápit Ústí, které pravidelně Ústeckou ligu vyhrává, až do úplného konce, je obrovský úspěch. Druhý zápas s Prty byl pro nás klíčový. Věděli jsme, že tohle je zápas, ve kterém prostě musíme brát tři body. Ačkoliv hráči Prt otevřeli skóre sporným nájezdem, ze hry nedokázali skórovat, o což se postaral náš defenzivní kolos Petr Vandrovec! Ten perfektně čistil prostor před brankou a ještě zvládal připravovat šance klukům vepředu. Po druhé třetině jsme drželi poměrně komfortní vedení 8:3. Ve třetí třetině na nás už trochu dolehl nedostatek sil a polevili jsme v napadání, Prty klid na balónku využily na 100 % a zvládly postupně naše vedení prakticky úplně eliminovat. Myslím, že jsme si všichni oddychli, když za stavu 9:7 siréna ohlásila konec utkání! Velký palec nahoru Prtům za to, že zápas nevypustily a donutily nás vyždímat ze sebe poslední zbytky sil!


Dva domácí zápasy juniorů přinesly první výhru! V sobotu vybojovali hráči trenérů Pavla Podluckého a Martina Mühlfaita vítězství nad hráči České Lípy. V neděli podlehli hráčům Liberce. Dalším soupeřem našich juniorů budou hráči Ústí nad Labem.

FD Teplice X FBC Česká Lípa - 7:5

FD Teplice X FBC Liberec - 4:15

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Sobotní zápas s Českou Lípou byl soubojem dvou vyrovnaných týmů, který jsme v náš prospěch rozhodli vyšší kvalitou střelby a i v osobních soubojích jsme byli fyzicky lepším týmem. Navíc k vítězství přispěly všechny tři lajny. Nedělní zápas bych zhodnotil tak, že Liberec sice nepostoupil do celostátní juniorské ligy, ale určitě tam patří a na rozdílu ve výkonu to bylo na hřišti znát.


Dorostenci završili kladenskou jízdu dalšími dvěma výhrami! Čtveřice výher v Kladně tak posouvá dorostence do vyššího koše! Jejich dalším soupeřem budou hráči Slavie Plzeň a Lovosic. 

FD Teplice X Kanonýři Kladno - 4:3

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 3:2

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Když si vezmeme naše domácí zápasy a porovnáme to s tím, co se nám povedlo za ty dva turnaje poté, tak smekám za tohle “povstání”. Do Kladna jsme jeli s cílem alespoň jednou vyhrát, což jsme splnili na 200%, paráda. Určitý podíl na tom má i Kladno, které proti nám zariskovalo za stavu 4:4 odvoláním brankáře, což jsme dokázali potrestat. Za tenhle zápas mají kluci velkou pochvalu. Dokonce ani Pavel nepoznával svůj tým. Druhý zápas, to bylo úplně o něčem jiném. Taktiku na soupeře jsme měli danou i díky přáteláku před sezónou. Ta se taky potvrzovala od první vteřiny, ale naše hra neměla patřičnou kvalitu v přechodu ani v zakončení. Na to je potřeba se zaměřit, abychom se vyrovnali i lepším soupeřům. Suma sumárum i nepěkná výhra 3:2 se počítá. V pondělí pokračujeme!


Nedařilo se bohužel našim starším žákyním. Na domácí půdě v Krupce podlehly hráčkám Chomutova i Kadaně. 

FD Teplice X Florbal Chomutov - 2:9

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - 1:10

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Na výsledcích nedělního turnaje se bohužel podepsala oslabená sestava. Škoda neproměněných šancí proti Chomutovu. Po individuální stránce musím určitě pochválit brankářku Aničku, která předvedla řadu důležitých zákroků, jenž jí pomáhají získat potřebné sebevědomí. 


Napilno měly rovněž oba týmy mladších žáků. Pětkoví mlži zamířili na Jablonecko do Smržovky. V rámci třetího koše Ligy mladších žáků změřili síly s hráči Žatce, Jablonce a Liberce. Ze tří jmenovaných nestačili pouze na hráče Liberce.

Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v daleké Smržovce jsem si užili, dvakrát na něm zvítězili a jednou prohráli. První zápas proti Žatci byl v našich rukou. Podařilo se nám vstřelit čtyři rychlé góly, ale pět minut před koncem jsme ji už mysleli, že je konec. Soupeř toho dokázal využít a vstřelil tři góly. Oproti tomu druhý zápas proti Jablonci byl dost vyrovnaný. Nakonec jsme se dvakrát prosadili, na což soupeř dokázal reagovat pouze jediným gólem. Třetí zápas byl rovněž velmi vyrovnaný, ale i přes výborný konec, kdy jsme soupeři nepůjčili míček, jsme vyrovnat nedokázali. Moc bych chtěl poděkovat všem hráčům za velmi dobrý a bojovný výkon a rodičům za jejich podporu. Těším se na další zápasy.

Trojkoví mladší žáci i přes statečný výkon účinný recept proti obraně Dubí, Podbořan a Nového Boru najít nedokázali a na turnaji na dubské Rudolfce na výhru nedosáhli. 

Komentář trenéra Jana Smolka: V prvním zápase jsme se střetli s rivalem z Dubí. Herně jsme předvedli velmi vyrovnaný zápas, ve kterém jsme nakonec podlehli soupeři 8:6. Po prvním poločase jsme vedli 4:2, bohužel jsme neustáli ofenzivní tlak. Na konci jsme navíc inkasovali dva rychlé smolné góly. I ve druhém zápase jsme byli herně aktivnější než soupeř. Třetí zápas pro nás bohužel skončil vysokou prohrou. Soupeři tam padlo snad vše, co k nám poslal. I tak jsme si turnaj užili a věříme, že nás posune dál. Klobouk dolů před našimi elévky, kteří mladší žáky skvěle doplnili a podařilo se jim vstřelit spoustu branek. 


Víkendový přehled uzavírá naše nejmladší kategorie - přípravka. Ta si náramně užila domácí turnaj v Krupce za bouřlivé podpory fanoušků. Odměnou jim byla výhra nad hráči Jirkova a remíza s hráči Děčína. 

Komentář trenérky Jitky Kopecké: Sobotní turnaj v Krupce se díky hojné návštěvě rodičů nesl ve skvělé atmosféře. Věřím, že si naše florbalové naděje všechny zápasy užily a budou se těšit na další klání. Děkujeme všem fanouškům i soupeřům!