Víkendový souhrn 5.-6. 2. 2022
7. února 2022

Víkendový souhrn 5.-6. 2. 2022

Mizérie. Tak by se jedním slovem dal shrnout uplynulý víkend z pohledu teplického florbalu.

Muži A se v sobotu utkali s Lokomotivou Louny, jedním z konkurentů v boji o udržení se v Divizi. Znovudoplněný kádr o hráče absentující v předchozím utkání s Děčínem však ani napodruhé v sezóně Louny nepřemohl. K vidění bylo gólově bohaté utkání, ovšem s nešťastným koncem pro žlutomodré. Boj o Divizi pokračuje již tuto sobotu na domácí SH Teplice proti Panthers Praha B.

FD Teplice X TJ Lokomotiva Louny - STARNET - 11:13

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Bez komentáře.


Nedařilo se ani B-týmu ve Strupčicích. Body do tabulky nepřineslo utkání s Roudnicí ani s hráči Jirkova. Své zaváhání může béčko odčinit 26. 2. v mostecké bitvě proti Vipers Most a SK FBC Most. 

FD Teplice B X BK REAL Roudnice n/L - 6:14

FD Teplice B X Florbal Jirkov - 4:6

Komentář trenéra Daniela Weisse: V sobotu jsme zavítali do Strupčic na NHL match s Roudnicí a Jirkovem. Velikost hřiště nasvědčovala tomu, že se nacházíme v Las Vegas a jdeme hrát finále NHL. Nicméně při pohledu ven na pole a hlínu bylo jasný, že jsme ve Strupčicích. Na dvojzápase s Roudnicí a Jirkovem asi nelze najít nic pozitivního. Snad jen to, že jsem pyšnej na kluky, že jsme i přes nevydařený zápas schopni hrát fair play. Je škoda, že to nezvládne soupeř, který vede. Těšíme se, až příště odčiníme tenhle nepovedený turnaj!


Výhody domácího prostředí nedokázali využít hráči C-týmu. Ti podlehli hráčům Postoloprt a Žatce B.

FD Teplice C X FbK Prty Postoloprty - 3:4

FD Teplice C X FbC Jazzmani Žatec B - 3:8

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Z naší strany to byla tentokrát strašná tragédie. V prvním zápase byl celý tým ještě duchem v posteli. Dostali jsme 2 rychlé góly a trvalo nám další 2 třetiny, než jsme se zmohli k efektivnější reakci. Ačkoliv jsme věděli, co chceme s Prty hrát a co nám ostatně přineslo z předchozích utkání s nimi plný bodový zisk, nedokázali jsme toto proměnit v činy. Zápas s Žatcem rozhodla druhá třetina. V první hrací části jsme předváděli celkem vyrovnanou hru, na kterou jsme ale absolutně nedokázali navázat. Čtyři celkem rychlé góly nás položily a každý z nás už se nejspíš viděl doma. 


Jediným světlým okamžikem tak byl úctyhodný výkon starších žáků z týmu FD Teplice - DDM, který přivezl z turnaje v Liberci 3 výhry. 

FD Teplice - DDM X SK Bivoj Litvínov - 1:2

FD Teplice - DDM X Florbal Jablonec Blue - 6:0

FD Teplice - DDM X Florbal Ústí - 2:0

FD Teplice - DDM X Florbal Chomutov - 5:4

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Z pozice trenéra mi největší radost udělala bojovnost našich hráčů a to teplické srdíčko. Ukázali jsme týmovou sílu i velikost našeho klubu. Na hráče jsem velmi pyšný a těšíme se na turnaj v prvním koši.


Méně úspěšní potom byl tým starších žáků FD Teplice - Krupka. Ani ten nedokázal využít domácího prostředí k bodovému zisku. 

FD Teplice - Krupka X Florbal Jirkov - 2:10

FD Teplice - Krupka X Mocní Tuleni Podbořany - 1:7

FD Teplice - Krupka X TJ Lokomotiva Louny - MAGENTA - 0:2

Komentář trenéra Ondřeje Brabce: Na výsledky tentokrát vůbec nekoukám. Na to, že byl tým složený z elévků, mladších žáků a úplných nováčků, kteří florbal hráli zatím jen v našich nesoutěžních týmech, tak jsme si turnaj užili. Nechyběl týmový duch a zábava.