Víkendový souhrn 29.-30. 1. 2022
1. února 2022

Víkendový souhrn 29.-30. 1. 2022

Poslední lednový víkend byl poznamenán odložením několika zápasů. I tak však dokázal nabídnout pěknou florbalovou podívanou.

Asi nejvýznamnějším milníkem tohoto víkendu se stalo divizní utkání mužů A proti hráčům Děčína v Krupce. Domácí předvedli bojovný výkon, na jehož konci stál výsledek 5:3 pro Efdéčko a velmi důležité 3 body do tabulky. Díky nim si zatím drží 9. pozici v tabulce, která zajišťuje setrvání ve 4. nejvyšší soutěži. Teplice nyní čeká velmi důležité utkání s Lokomotivou Louny, která je o příčku pod nimi.

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV - 5:3

Komentář trenéra mužů Pavla Dolejšího: Covid už více jak dva roky rozděluje. Nás však dokázal spojit a s Děčínem jsme odehráli utkání, které v nás dlouho zůstane. Pevně věřím, že jsme udělali potřebný krok k dalším dobrým výkonům a hlavně k další sezóně. Děkuji všem, kdo se toho mohli účastnit, ale i těm, kdo nám fandili na dálku.


Starší žákyně zamířily v sobotu do Kadaně. Jejich soupeřkami byly hráčky domácích Katů Kadaň, Podbořan a Litvínova. Proti prvním jmenovaným naše hráčky nestačily a prohrály vysoko 11:1. Herní reputaci si však obratem vylepšily výhrou 15:1 nad hráčkami Podbořan. Poslední zápas byl oproti předchozím třem nejvyrovnanější. Radost z vítězství však propukla na straně Litvínova.

FD Teplice X FBC DDM Kati Kadaň - Black - 1:11

FD Teplice X Mocní Tuleni Podbořany Blue - 15:1 

FD Teplice X SK Bivojky Litvínov - 4:5

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Naše žákyně jsou na dobré cestě. Další turnaj našich žákyň se odehrál v Kadani. Covidem oslabený tým první zápas prohrál jasně 1:11, ovšem v druhém utkání předvedly holky ofenzivní smršť a zvítězily drtivě 15:1. V zápase o umístění pak holky těsně prohrály s Litvínovem 4:5, ale zahrály bojovně a s nadšením. Když zamakají na trénincích, mají se soupeřky v dalších kolech na co těšit. Závěrem bych přeci jen chtěl vyzdvihnout jeden individuální výkon nad tím kolektivním. A to naši gólmanku Káťu. Ta předváděla neskutečné zákroky a doháněla nejen soupeřky, ale i jejich trenéry k "šílenství". Holky makejte a držím do dalších zápasů pěsti.


Přehled tentokrát uzavírají mladší žáci. Všechny 3 naše týmy předvedly o víkendu pěkný výkon. 

Tým FD Teplice - DDM nastoupil do turnaje s ambicí postoupit do druhého koše Ligy mladších žáků. A to se jim, díky skvělému výkonu celého týmu také povedlo. 

V  prvním turnajovém zápase nastoupili žlutomodří proti Turnovu. Pěknou týmovou hrou, plnou krásných akcí dokázali mlži předvést týmovou sílu a vyslali tak svému druhému soupeři jasnou zprávu, že to s dnešním turnajovým vítězstvím myslí vážně. Po pauze se tak mohli naši mlži těšit na druhého soupeře - Jablonec. Utkání domácím nevyšlo nejlépe. Nedlouho po buly se soupeř prosadil poprvé. Ačkoliv si hráči Teplic uměli vytvořit krásné akce, nedařilo se je proměňovat, což ovšem neplatilo o soupeři. První poločas tak skončil za stavu 0:3. Do druhého poločasu nastoupilo Efdéčko s odhodláním výsledek zvrátit. Za neskutečné podpory z řad diváku a přes řadu infarktových šancí se to nakonec povedlo a utkání skončilo 5:4 pro domácí!

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Bylo to neskutečné utkání. Po závěrečném hvizdu létaly florbalky, následovala týmová obětí a já měla, přiznávám, slzy v očích. Když vidíte, že tým je týmem, že hráči když chtějí, tak se umí navzájem podržet a že dokáží hrát týmově, aniž by sólovali. Jsem na všechny mlže patřičně pyšná. Závěrem bych chtěla poděkovat všem hráčům za neskutečný výkon a našemu fanouškovskému kotli za podporu. 


Druhá mlží parta, FD Teplice - Krupka, posílená našimi elévky, se vydala do nedalekých Lovosic. Bohužel i do tohoto turnaje zasáhl covid a odehrály se tak jen dva zápasy z původně tří plánovaných. V těch dokázali žlutomodří vybojovat výhru nad hráči Štětí. Ve druhém utkání nestačili na tým Wings Most. 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: Hned v prvním zápase jsme porazili pořádající tým ze Štětí. Bylo na nás vidět, že máme chuť hrát a že chceme našim skvělým fanouškům ukázat, že to umíme. Skvěle do party zapadli i naši elévci. Do druhého zápasu jsem již téměř "tradičně" nastoupili proti Mostu, ale ani tentokrát se nám nepodařilo brát body. Nevadí, prali jsme i přes váhovou a výškovou převahu soupeře statečně. Takže si dáme nějaký řízek navíc a příště jim to už ukážeme! Pochvalu si tedy zaslouží celý tým za snahu a bojovnost. Děkujeme rodičům za jejich podporu


Trojkoví mlži změřili v Krupce síly s týmy z Lovosic, Litvínova a Chomutova. Ze tří utkání berou dvě výhry a jednu těsnou prohru. 

Komentář trenérky Dagmar Nekudové: V neděli jsme se přesunuli do Krupky, abychom pokračovali v naší vlně dobrého výkonu ze soboty. A to se nám povedlo. Hráči převáděli pěkné akce. Ano, byly tam i ty méně povedené, které především využívali Bivojové. To byl také jediný tým, který nás obral o body. Zápas s nimi byl však divácky nejzajímavější. Děkuji všem hráčům za nasazení a rodičům za podporu.