Dorost odjíždí k posledním zápasům základní části
23. února 2023

Dorost odjíždí k posledním zápasům základní části

Teplické dorostence čekají poslední dva zápasy základní části soutěže. Oba odehrají o víkendu v Plzni.

Dorost odjíždí v sobotu k posledním dvěma zápasům základní části 1. dorostenecké ligy. V Plzni se střetne nejprve s Kadaní, poté s Karlovými Vary.

Předchozí dva zápasy posledního kola, ke kterým tepličtí hráči odjížděli ve značně oslabené sestavě kvůli jarním prázdninám, skončily dvěma porážkami s Mostem a domácí Plzní. Nyní tak má družina Pavla Dolejšího a Vlasty Valtera šanci uspět proti posledním dvěma soupeřům. 


Nevýhoda jarních prázdnin je aktuálně na hrbu Kadaně, se kterou Teplice v sezóně odehrály dva zápasy - v prvním uspěli poměrem 3:2, druhý dopadl ve prospěch soupeře 5:6. 

Zápasy s Karlovými Vary pak v průběhu sezóny dopadaly velmi odlišně. První vzájemné měření na domácí půdě dopadlo ostudnou porážkou žlutomodrých 13:0, v dalších dvou zápasech už Teplice dokázaly vstřelit alespoň gól a prohrály 1:7 a 1:10, v závěrečném zápase z konce ledna ale dokázaly neoblíbeného soupeře dotlačit až do samostatných nájezdů, kde byl úspěšnější teplický tým - 5:4 sn.


Po odehrání posledních zápasů čeká teplické dorostence 1. kolo play off, které již má jasně dané termíny. 1. zápas se odehraje 11.3. od 17:30 v teplické sportovní hale, druhé utkání o den později na půdě soupeře. Právě jméno soupeře ale stále neznáme. 

Teplice aktuálně drží v tabulce 11. pozici a šanci posunout se výše již bohužel nemají. Naopak budou odrážet útoky pražských Kobylis, které na Teplice ztrácí jen tři kvalifikační body a už nyní mají díky účasti ve vyšším koši jistotu dalších tří. Naopak Teplice mohou v případě dvou výher získat maximálně dva. Pro udržení stávající pozice tak bude zřejmě potřeba každý bod.

Soupeřem Teplic se pak stane někdo z dvojice Lovosice - Plzeň. Pokud Teplice udrží 11. pozici, pak je pravděpodobnější regionální souboj s Lovosicemi, pokud klesnou na 12. pozici, pak za 14 dní odcestují pravděpodobně do Plzně znovu. Teoreticky je šance utkat se i s Chomutovem, tato varianta je ale velmi málo pravděpodobná.

Tagy