Junioři na domácí půdě dvakrát padli.
14. prosince 2022

Junioři na domácí půdě dvakrát padli.

O třetím adventním víkendu sehrál juniorský tým poslední zápasy na domácí půdě v kalendářním roce 2022, oba bohužel prohrál. Netradičně v pátek podlehli junioři Chomutovu 5:15, v sobotu po nevydařené druhé třetině prohráli s Milevskem 8:12.

V pátečním zápase s Chomutovem se nedařilo téměř nic. Kombinace, hra na míčku ani obrana. První branku obdrželo Efdéčko už po dvaceti vteřinách a do konce první třetiny jich stihl soupeř vstřelit ještě pět. Chomutov pak už ve zbytku zápasu jen navyšoval skóre a Teplice skórovaly prakticky jen z několika málo protiútoků. Za domácí se prosadili Vojta Bratschaedl, Dan Kocaj, Lukáš Mucha a dvakrát mířil přesně Ondra Rejcha. Konečný stav – 15:5 pro Chomutov.

Sobotní zápas s Milevskem začal úplně naopak. Efdéčko si v první třetině vypracovalo náskok 4:2. Mezi střelce se zapsali Štěpán Hájek, Bilguun Ariunbuyan, Rejcha a Kocaj. Před začátkem druhé třetiny svítilo na tabuli skóre 4:2 pro domácí, kteří cítili šanci bodovat. Tuto šanci ale soupeř ve druhé třetině velmi razantně odmítl a sedmi brankami za sebou ukázal, že v ten den body určitě rozdávat nechtěl. Po druhé třetině vedlo Milevsko 9:4 a nálada v teplické kabině šla od desíti k pěti. Přesto domácí nic nevzdali a třetí třetinu odehráli stejně dobře jako tu první. Na 5:9 snížil střelou ze vzduchu Matyáš Drobný a po dalších dvou gólech hostů skóroval střelou o tyčku Kocaj. Po dvanácté brance Milevska už pak skórovali jen domácí. Na 7:12 snížil Rejcha a na konečných 8:12 snížil po pěkné přesilovkové souhře Tobiáš Tychler.

Efdéčko sice žádný bod do tabulky nepřidalo, ale může to ještě před Vánocemi napravit. Nejprve si junioři v neděli 17.12. udělají výlet do Liberce a ve středu 21.12. sehrají veledůležitou dohrávku v České Lípě. Držte palce!