Sen o bodech se juniorům rozplynul 19 vteřin před koncem
15. listopadu 2022

Sen o bodech se juniorům rozplynul 19 vteřin před koncem

Po dvou volných víkendech se do akce dostali naši junioři. V sobotním utkání nastoupili již potřetí v sezóně proti Florbalu Ústí, tentokrát s cílem bodovat, ideálně vyhrát. Vyrovnaný zápas nakonec zlomil na svou stranu soupeř, který vstřelil vítězný gól v čase 59:41.

Na první gól se čekalo dlouhých 17 minut. Po střele z půlky hřiště doklepl skákající míček do branky Lukáš Mucha a Efdéčko šlo do vedení. Ústí ale stihlo do přestávky vyrovnat po gólu z velkého brankoviště. V prostřední části se Teplicím naskytla možnost hrát přesilovku 5 na 3, kterou se i podařilo využít – střelou pod břevno se ve 27. minutě prezentoval Tobiáš Tychler. A ani tentokrát na sebe odpověď hostů nenechala dlouho čekat, v půlce zápasu bylo opět vyrovnáno. Ovšem za další tři minuty se do samostatného úniku dostal Tychler a další střelou pod břevno zaznamenal druhý gól v zápase. Do třetí třetiny se šlo za stavu 3:2 pro Efdéčko. Tento stav platil do 49. minuty, kdy tečovaná střela ústeckého hráče z dálky skončila v horním růžku teplické branky. Za další minutu už ale Teplice opět vedly, Daniel Kocaj tečoval střelu Ondry Knapíka mimo dosah ústeckého gólmana a na tabuli svítilo skóre 4:3 pro domácí. Po zmatku v teplickém obranném pásmu se 7 minut před koncem podařilo Ústeckým vyrovnat a vše směřovalo k tomu, že zápas půjde do prodloužení. To ústečtí hráči razantně odmítli, když 19 vteřin před koncem doputoval míček až k před brankou volnému Kadlecovi, který ho bez problémů do sítě uklidil. Závěrečný tlak a snaha nakonec žádný úspěch nepřinesly a Efdéčko tak padlo s Ústím smolně, 4:5.

Škoda, v tomto zápase si domácí určitě minimálně bod zasloužili, ale bohužel, florbal už je takový. Šanci na nápravu mají junioři už tento víkend, kdy sehrají dva veledůležité zápasy v Českých Budějovicích. Držte palce!