Dorost odehraje třetí kolo ve druhém koši.
9. listopadu 2022

Dorost odehraje třetí kolo ve druhém koši.

Dorostenci si v uplynulém měsíci vybojovali druhý výkonnostní koš, když ze čtyř zápasů neztratili ani bod.

V sobotu čeká teplické dorostence třetí kolo, které odehrají v Plzni ve druhém výkonnostním koši. Do toho se dostali díky čtyřem výhrám na dvou po sobě jdoucích turnajích.

Na začátku října nejprve odehráli duel s mosteckými Vipers. Teplice v zápasu dominovaly, chyběla ale přesnost zakončení, na sklonku poslední třetiny tak po gólech Drobného, Frolíka a Rejchy vedly 3:0, což se nakonec málem ukázalo jako nedostatečné. V posledních pěti minutách totiž Efdéčko usnulo na vavřínech a soupeř se přiblížil dvěma góly na rozdíl jediné branky. Vítězství 3:2 ale nakonec žlutomodrý tým uhájil.

Ve druhém zápase byl k vidění stejný výsledek, avšak jiný průběh. Proti Plzni se jako první prosadil Sebránek, na začátku třetí třetiny pak zvyšoval na 2:0 další ze starších žáků - Frolík, Plzeň ale bleskově snížila na 2:1. Ve čtyřicáté minutě odskočilo Efdéčko na rozdíl dvou branek díky střele Rejchy, soupeř ale opět velmi rychle snížil na 3:2 a o vítězství tak museli dorostenci bojovat do poslední vteřiny.

O 14 dní později byly na programu další dva vyrovnané zápasy. S domácím Kladnem Teplice prohrávaly od prvních minut zápasu, ještě před sirénou ale srovnal Stepan Pronin. Do vedení poslal Efdéčko ve druhé třetině Branda, tentokrát to byl ale domácí tým, který zařídil, že i druhá pauza bude probíhat za nerozhodnutého stavu. V poslední hrací části se soupeř ujal vedení 3:2, dvěma góly ale otočil vývoj zápas Vojíř, který vítěznou branku vsítil 26 vteřin před koncem zápasu.

Ani v posledním zápase druhého kola jsme neviděli příliš mnoho branek. Teplice poslal do vedení Vojta Frolík, dvěma slepenými góly ale Kadaň otočila vývoj zápasu a Efdéčko dokázalo zareagovat až ve druhé polovině zápasu, kde nejprve srovnal na 2:2 Lukáš Miněk a vítězný gól o pár chvil později vstřelil Matyáš Drobný.

Čtyři výhry znamenaly pro teplické dorostence první místo ve třetím výkonnostním koši a postup do toho druhého. Ten rozehrají tuto sobotu proti Lovosicím a plzeňské Slavii, od které v posledním vzájemném měření sil schytali 8 branek. Hned příští víkend se dorostenci do Plzně vrátí k dalším dvěma zápasům - na programu bude repríza s Kladnem, druhý zápas pak odehrají proti Karlovým Varům.

Tagy