Junioři o víkendu urvali první výhru v sezóně
25. října 2022

Junioři o víkendu urvali první výhru v sezóně

Celostátní liga juniorů měla o předposledním říjnovém víkendu na programu další dva zápasy. Efdéčko se v nich střetlo nejprve v sobotu s Českou Lípou a v neděli s Libercem. Za výhru 7:5 nad prvním jmenovaným týmem přibyly Teplicím do tabulky 3 cenné body.

Zápas s Lípou přitom nezačal vůbec dobře a soupeř se do 10 minut ujal vedení 2:0. Tepličtí junioři se zpočátku na hřišti trochu hledali, až přišel záblesk v podobě gólu Vojty Bratschaedla po střele od mantinelu. Netrvalo dlouho a po brejku 2v1, který zakončil Sam Olexa, bylo srovnáno. Za další dvě minuty využil Lukáš Mucha nepřesné rozehrávky soupeře a střelou z první prostřelil gólmana hostí potřetí. Do přestávky ale stihl soupeř srovnat a do kabin se šlo za stavu 3:3. Po přestávce strhl skóre na stranu domácích po šťastném odrazu Mouchič, který v půlce zápasu využil špatného střídání soupeře a zvýšil na 5:3. Na to ale českolipští opět stihli rychle zareagovat, za dalších 40 vteřin svítilo na tabuli skóre 5:4 pro Efdéčko a to vydrželo i do konce druhé třetiny. Na začátku poslední periody se dopředu vydal Dan Kocaj, který našel volného Štěpána Hájka, jenž konečně trefil v zápase zařízení a Teplice vedly znovu o dvě branky. Na další gól se čekalo téměř 15 minut. Na 7:4 zvýšil v čase 54:07 Jonáš Burger, který se jako obránce z doteď neznámého důvodu ocitl na půlce hřiště, sebral míček, pelášil sám na gólmana a střelou o tyčku mu nedal šanci. Poslední slovo měl nakonec soupeř, využitá přesilovka stanovila konečné skóre vyrovnaného zápasu – 7:5 pro Efdéčko.


Nedělní dopolední zápas s Libercem už tak vyrovnaný nebyl. Na první gól se sice čekalo 8 minut, ale po něm hosté rozjeli kanonádu, která do konce třetiny znamenala ještě dalších šest přesných zásahů. Po první třetině svítilo hrozivé skóre 0:7 a bylo prakticky po zápase. Ve druhé třetině se začalo Efdéčko více soustředit na obranu, ze které se občas vydalo do protiútoku. Jeden z nich využil po střele ze vzduchu Šimon Rabel a snížil 1:7. Přesto Liberec našel recept na teplickou obranu do konce druhé periody ještě čtyřikrát. Ve třetí třetině zažil premiéru v kategorii juniorů gólman Zdeněk Pošík. Předvedl několik pěkných a důležitých zákroků, ale čtyři střely šly přeci jen mimo jeho dosah. Góly pak začaly padat i na druhé straně. Na listinu domácích střelců se za kromě Rabela zapsali i Mouchič, Olexa a Kocaj. Liberec předčil domácí ve všech ohledech a i proto si odvezl domů všechny body za jednoznačnou výhru 15:4.


Juniory teď čeká třítýdenní pauza, po které je na programu důležitý domácí zápas s Florbalem Ústí. Ten se odehraje v sobotu 12.11. od 18:00 v Teplicích. Tak nezapomeňte dorazit!