Junioři vyválčili první bod do tabulky.
11. října 2022

Junioři vyválčili první bod do tabulky.

Tento víkend začala juniorům po čtyřzápasové kvalifikaci ligová sezóna. Ke svým zápasům zajížděli nejdříve do dalekého Milevska, další den do Chomutova. Po prohře 7:13 v Milevsku si juniorka udělala radost vydřeným bodem v Chomutově po prohře 7:8 v prodloužení.

V sobotu čekala na juniory dlouhá cesta do jižních Čech. Po tříhodinovém sezení v autě nezačalo Efdéčko vůbec špatně, rychlá kombinace prvního útoku vedla k první brance a junioři poprvé v sezóně vyhrávali. To ale bylo na dlouhou dobu všechno. Domácí do první sirény stačili třikrát udeřit a stejný počet branek stihli ještě do poloviny zápasu. Po 30 minutách prohrávali junioři 1:6. Teplice si poté vzaly time-out, Lukáš Mucha stihl za necelé tři minuty nasázet tři góly a rozdíl byl už pouze dvoubrankový. Bohužel 20 vteřin před druhou pauzou odpovědělo Milevsko sedmým gólem. V poslední části soupeř postupně navyšoval vedení a Efdéčko už jen korigovalo výsledek. Mouchič přidal pátý gól v zápase a gólovou radost poznali i Vojta Bratschaedl, který proměnil nájezd, a Tobiáš Tychler po své elegantní střele z otočky. Konečné skóre – 13:7 pro Milevsko.


Nedělní zápas v Chomutově nabídl poměrně dlouhé čekání na první branku, které jsme se dočkali až v 11. minutě z hole domácích hráčů. A když za další tři minuty vedl Chomutov 3:0, zdálo se, že je zápas v podstatě rozhodnutý. Efdéčko ale nic nezabalilo a po trefách Mouchiče a Samuela Olexy, který vymetl pavučinky v pravém růžku, snížilo na 2:3. Ve druhé třetině přetahovaná pokračovala. Po gólu domácích na 4:2 snížil na jednogólový rozdíl opět Mucha. Na jeho branku zareagoval Chomutov dvěma góly, ale poslední slovo měl ve druhé třetině stejně teplický kapitán, který našel skulinu mezi nohama domácího gólmana a tím zkompletoval druhý víkendový hattrick. Před poslední třetinou ztrácely tepličtí junioři dvě branky. Na začátku poslední periody snížilo Efdéčko po pěkné rychlé akci na 6:5 a na další gól si diváci museli počkat dlouhých 7 minut. Ten padl bohužel do naší branky a domácí se ujali vedení 7:5. Deset statečných v teplickém dresu to ale nevzdalo a pět minut před třetí sirénou vstřelil Sam Olexa gól na 7:6 a nakonec se podařilo i vyrovnat. Chybná rozehrávka hostů a rychlé Mouchičovo zakončení vedlo 79 vteřin před koncem ke gólu na 7:7! Minutu před koncem usedl teplický kapitán na trestnou lavici a obranu čekaly perné chvilky. Velká bojovnost a perfektní výkon Vítka Jablonského v brance v posledních vteřinách zajistily teplickým juniorům první bod do tabulky. V prodloužení mohlo Efdéčko brát i bod druhý, jenže Mouchičova střela proletěla těsně kolem pravé tyčky. A tak nakonec vítěznou branku vstřelili chomutovští. Nutno podotknout, že po více jak dvojnásobné střelecké převaze v zápase to byl gól zasloužený.


Vydřený bod je ale příslibem a odrazovým můstkem do dalších zápasů. Další body mohou junioři získat za 14 dní, kdy se nejdříve v sobotu 22.10. od 13:30 představí v Krupce proti České Lípě a o den později v 10:00 v Teplicích proti silnému Liberci.