Junioři zakončili kvalifikaci porážkou na domácí půdě.
26. září 2022

Junioři zakončili kvalifikaci porážkou na domácí půdě.

Ani čtvrtý zápas kvalifikace teplickým juniorům nevyšel. S Ústím doma prohráli 4:11.

Závěrečný duel mezi Teplicemi a Ústím se kvůli obsazenosti teplické haly odehrál v netradičním dopoledním čase, který měl dopad i na diváckou kulisu. Na poslední zápas kvalifikace dorazilo 60 lidí, tedy zhruba třetina oproti minulému zápasu.

V průběhu úvodní třetiny si více šancí vypracovali hosté, kteří tři z nich i zužitkovali a o první pauze se mohli radovat z vedení 3:0. Ve druhé části už se osmělilo i Efdéčko a po sólové akci Muchy snížilo na 1:3. O tři minuty později se skvělou přihrávkou blýskl Rejcha, který našel osamoceného Kopřivu před brankou. Ten pálil neomylně a skóre tak už bylo jen o gól. Stejný hráč pak o chvíli později přihlížel z trestné lavice na gól Ústí, kterým navýšilo své vedení na 2:4. Do konce druhé třetiny bylo o osudu zápasu rozhodnuto. Soupeř začal sázet jednu branku za druhou, za Teplice se prosadil jen Bilguun Ariunbuyan a o druhé pauze svítilo na světelné tabuli skóre 3:8.

V poslední hrací části čekali diváci na gól velmi dlouho. Ústí většinu svých šancí pálilo mimo bránu, teplické protiútoky buď zastavili již hráči soupeře, nebo ústecký brankář.  Dvouminutový výpadek z tempa na konci zápasu znamenal další tři branky v teplické síti, skóre zápasu pak svým gólem stanovil dvě minuty před koncem Tobiáš Tychler.

Výsledek 4:11 znamená pro teplické hráče 3. místo v kvalifikaci o CE ligu a vyřazení z bojů o 12 míst v nejvyšší juniorské soutěži. Efdéčko tak ve zbytku sezóny čeká 1. liga juniorů, která je složena z 19 týmů napříč republikou. Rozpis jednotlivých utkání bude znám zhruba za týden.