Víkendový souhrn: 19.-20. 2. 2022
21. února 2022

Víkendový souhrn: 19.-20. 2. 2022

Uplynulý víkend byl pro žlutomodré barvy úspěšný. Jak se v něm třem zúčastněným kategoriím dařilo?

Boj o udržení Divize se tento víkend přesunul do Kralup. Áčko mělo na programu jeden z posledních zápasů sezóny, a to proti celku Kralupy Wolves, který se nacházel na opačném konci tabulky. Efdéčko však dokázalo favorita překvapit a po vítězství 13:6 se v tabulce posunulo na 9. příčku! Dalším soupeřem teplických florbalistů budou hráči Panthers Praha. 

FD Teplice X Kralupy Wolves - 13:6

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Dnes se nám podařilo vyloupit NHL arénu. Pro nás neskutečně důležité body. Dík patří všem hráčům a hlavně divákům za podporu.


Pěknou florbalovou podívanou nabídli v rámci sobotního turnaje naši junioři. Tým Martina Mühlfaita přivítal v Krupce hráče Lovosic a Litvínova. Proti prvnímu jmenovanému potvrdili domácí roli favorita a utkání ovládli v poměru 11:4. Veškeré herní drama si tepličtí florbalisté schovali do druhého utkání proti Litvínovu. Hra se od začátku nesla ve velmi rychlém tempu a o slibné gólové šance nebyla nouze. Po závěrečném hvizdu se oba týmy rozešly smírně. 

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP - 11:4

FD Teplice X SK Bivoj Litvínov - 9:9

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Junioři odehráli v sobotu v Krupce dva skvělé zápasy. V tom prvním jsme jasně přejeli Lovosice. Druhý zápas s Litvínovem potom nabídl pohledný florbal, kdy se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. I díky skvělým divákům zápas dospěl ke spravedlivé remíze 9:9. Podle mě asi nejlepší zápas juniorů v téhle sezoně.


Dorost B zamířil v neděli do Podbořan. V úvodním utkání Efdéčko nestačilo na domácí podbořanské Tuleně, v tom druhém díky bojovnému výkonu uhrálo remízu s hráči Jirkova. 

FD Teplice B X Mocní Tuleni Podbořany - 5:7

FD Teplice B X Florbal Jirkov - 7:7

Komentář trenéra Jakuba Podluckého: Zápas s Podbořany jsme začali poměrně dobře, vypracovali jsme si několik šancí, které se ale neujaly. Soupeř nás zlomil třemi smolnými brankami a po zbytek zápasu pak byl lepší. Až v závěru jsme ukázali, že také umíme střílet. Ve druhém duelu jsme předvedli skvělý obraz z 1:6 na 7:7 a ukázali si, že zápas se nevzdává za žádného skóre. Takže jsme se zase něco naučili...