Áčko zdolalo Kralupy. O udržení v divizi se rozhodne tento týden!
21. února 2022

Áčko zdolalo Kralupy. O udržení v divizi se rozhodne tento týden!

Krok k udržení čtvrté nejvyšší soutěže udělali muži v Kralupech. Díky výhře 13:6 poskočili na devátou, nesestupovou, pozici.

Zápas desátého celku se čtvrtým naštěstí nedopadl podle papírových předpokladů. Do duelu, který se hrál na rozměrech hřiště 32 na 16 metrů (což je hřiště, na kterém v Teplicích nehrají ani mladší žáci), vstoupilo lépe Efdéčko, které se ujalo vedení ve třetí minutě po spolupráci Ríši Strejcovského a Kuby Zeleníka. V sedmé minutě zvyšoval Honza Koštoval z předbrankového prostoru na 0:2, na což domácí zareagovali střelou od mantinelu, které propadla až za záda chytajícího Topše. V polovině první třetiny dostaly Teplice k dispozici přesilovou hru, kterou sice nevyužily, 10 vteřin po jejím konci ale rozvlnil síťku kralupské brány svou střelou Ríša Strejcovský a Efdéčko si tak vzalo zpět své dvoubrankové vedení. V rychlém sledu pak padl jednak gól Lukáše Fialy, zároveň ale přišlo snížení stavu na 2:4. Před koncem první třetiny došlo ještě na první z celkem čtyř trestných střílení, které mohli diváci v neděli v Kralupech vidět. Toto bylo ale také to jediné úspěšné, střelcem páté branky se tak stal Ondra Kus.

Po přestávce se hra proměnila. Stále byla k vidění řada osobních soubojů i vypjatých okamžiků, soupeř ale začal být aktivnější ve střelbě, naopak na druhé straně hřiště dokázal zabránit Efdéčku v ohrožení své brány, Teplice tak vyslaly za celých dvacet minut pouhé čtyři střely na kralupskou branku, z nichž se ujala pouze ta od Honzy Koštovala. Naopak na druhé straně několik gólů zapadlo mezi tři tyče a po druhé třetině tak vedly Teplice už jen o gól.

Do poslední třetiny vstoupil domácí tým s odhodláním zvrátit skóre na svou stranu, proti byl ale Kuba Zeleník, který ve třetí minutě poslal Efdéčko opět do dvoubrankového vedení. Následovala přesilovka Teplic, která byla zřejmě tou nejméně povedenou částí zápasu. Z brejku totiž domácí tým snížil na 6:7, následně dostal k dispozici ještě výhodu trestného střílení, které ale vychytal Lukáš Topš, a poté (za přihrávku brankáři) ještě standardku z velkého brankoviště. Gól ale nepadl, hosté přežili svou přesilovku a v době, kdy už se hrálo opět pět na pět, zvedl gólem na 6:8 David Gebhardt ze židlí všech šest teplických fanoušků. O minutu později vyvolal stejný hráč podobnou gólovou radost a když o další čtyři minuty později zkompletoval hattrick, začínalo to vypadat velmi nadějně. V posledních devíti minutách zápasu se sice domácí snažili s čtyřbrankovým mankem něco udělat, góly ale už stříleli výlučně hosté. Na 11:6 zvýšil Adam Betka, prakticky ihned po buly si na svém osobním gólovém účtu přidal druhou čárku i Ríša Strejcovský a vítězství Efdéčka zpečetil přesnou ranou pět minut před koncem Martin Severa.

Teplice tak udolaly kralupské vlky poměrem 13:6 a dostaly se o tři body před Sokolov. Touto výhrou se zároveň potvrdilo, že Teplice skončí nejhůře desáté. Poslední už jistě skončí Žatec, předposlední buď Louny, nebo Sokolov, ten má ovšem stejně jako Teplice dva zápasy do konce sezóny a může se tedy dostat i před Efdéčko na nesestupovou pozici.

Poslední dva zápasy odehrají Teplice na domácí půdě. Už v pátek od 18:00 vyzvou v krupské hale v dohrávce Panthers Praha B U23, v neděli pak zakončí sezónu od 18:00 v SH Teplice proti pražské Slavii.


A jak vypadá nesestupová matematika? K udržení divize vedou celkem tři cesty.

1) Zisk alespoň 3 bodů ze dvou zbývajících zápasů

2) Sokolov x RudnáSokolov x Chomutov U21 (kdy Sokolov musí z obou zápasů získat maximálně o dva body více, než získají Teplice ze svých zápasů).

3) Prostějov x Zlín (kdy Prostějov může získat maximálně o bod více, než získají Teplice ze svých dvou zápasů) a Orlicko-Třebovsko x Vysoké Mýto (kdy Teplice musí získat tři body a OT nesmí získat žádný bod).

pozn.: K udržení divize stačí naplnění kteréhokoliv z bodů 1, 2 nebo 3.