Marná sobotní snaha mužského A-týmu
14. listopadu 2021

Marná sobotní snaha mužského A-týmu

V sobotu 13. 11. 2021 přivítalo Efdéčko na teplické palubovce v rámci 9. kola Divize tým TJ Lokomotiva Louny – STARNET.

Teplice vstoupily do utkání jako tabulkově silnější tým. Tato skutečnost se projevila také v úvodních minutách 1. třetiny. Domácí od začátku kontrolovali tempo utkání dobrou poziční hrou, čímž hosty dokázali uzamknout na vlastní polovině. Louny na tuto snahu odpověděly zahuštěním prostoru před vlastní brankou, čímž znemožnily domácím účinně zakončit. Při zisku míčku potom podnikaly rychlé brejky a několikrát ohrozily brankáře Teplic střelou ze střední vzdálenosti. Tato snaha navíc v 8. minutě hry přinesla Lokomotivě úvodní gól. Obdržená branka změnila statický projev Efdéčka, které donutilo soupeře více otevřít obranu. Toho dokázal v 10. minutě hry využít Vojtěch Strejcovský po přihrávce jeho bratra Richarda. Do zhruba 45 vteřin však padly další 2 branky, a to jak na straně Loun, tak zásluhou Jakuba Zeleníka na straně Teplic. Po této gólové smršti získaly Louny více sebevědomí i tvrdosti v osobních soubojích. To a několik neproměněných šancí na straně domácích navíc vedlo ke 3 přesným zásahům Lokomotivy. Do 2. třetiny tak žlutomodří vstupovali za nepříznivého stavu 2:5.

Ve 2. hrací části nastartoval stíhací jízdu za vyrovnáním David Gebhardt, na něj však po necelé minutě dokázal reagovat lounský Ondřej Hrdlička. Stejně jako ve třetině předchozí padly góly v poměrně těsném časovém úseku. Ve 26. minutě se trefou ze vzduchu prosadil domácí Adam Betka. Další rozptýlení přinesla až přesilová hra Teplic ve 34. minutě, kterou po 20-ti vteřinách zužitkoval znovu Adam Betka. Chvíli po jeho trefě následovala další přesilová hra Efdéčka, jenž rovněž nabídla několik slibných šancí, obrana Loun však změnu skóre nepřipustila.

Závěrečná třetina přinesla 2 rychlé góly na obou stranách. Poté se však světelná tabule zastavila na výsledku 6:7. Nic na tom nezměnil ani závěrečný tlak domácích. Ti možná předvedli pohlednější hru plnou kombinací a rychlých přihrávek, scházela jim ovšem přesná koncovka. Louny vstoupily do zápasu s poměrně jednoduchou taktikou, kterou však velmi disciplinovaně držely celý zápas, což jim přineslo plný bodový zisk.