Starší žáci se vrací do druhého koše.
1. listopadu 2021

Starší žáci se vrací do druhého koše.

Obě družstva starších žáků odehrála o víkendu své turnaje. Tým nazvaný FD Teplice - DDM uspěl ve všech třech svých zápasech a vrací se do druhého koše. Druhému týmu FD Teplice - Krupka se zas tolik nedařilo.

První skupina starších žáků doplněná o tři mlže se vydala do Podbořan, kde v nově otevřené hale nastoupila v prvním zápase proti Semilům. První část skončila bez branek, a tak skóre otevřel až Lukáš Kugel, když na sklonku 15. minuty proměnil trestné střílení. Tento moment jako by odšpuntoval následnou kanonádu teplických snajprů, kdy hned třikrát skóroval Stepan Pronin, jednu přesnou ránu přidal i David Frolík. Nakonec tak Teplice porazily Semily 5:0.

Ve druhém zápase už šel ostych stranou a hned devět hráčů si připsalo kanadské body. Když na světelné tabuli diváci viděli ukazatel 12:00, nebyla to informace, že je čas na sobotní oběd, ale konečné skóre Teplic proti Podbořanům. Ádys Renka si tak připsal druhé čisté konto v jednom dni a strži se chystali na poslední zápas.

I proti Mostu šlo efdéčko do vedení jako první. Přesilovou hru využil Stepan Pronin, záhy však Teplice inkasovaly ve vlastním oslabení. Poté už ale pálili přesně jen tepličtí hráči. Do přestávky navýšili Jára Vojíř a Dan Branda celkový počet vstřelených branek Teplic na turnaji na 20, ve druhé polovině se opět prosadil Stepan Pronin a gólovou smršť zakončili bratři Frolíci. Přednost samozřejmě dostal starší Vojta, teprve po něm vsítil branku i mladší David.

FD Teplice - DDM tak na druhém turnaji nenašli přemožitele a zaslouženě se vrací do druhého koše. Mezizápasový program našich hráčů a možnosti využití odpadkových košů raději komentovat nebudeme. Ať žijou instastories a jejich omezený čas ke shlédnutí!!!


Druhý tým zavítal na turnaj čtvrtého koše do Jirkova. V prvním zápase proti Turnovu začali střílet tepličtí žáci příliš pozdě. Soupeř si vypracoval během první poloviny vedení 3:0 a to již bylo nad naše síly. Dva góly Marka Stodoly stačily tentokrát jen na konečný stav 2:5.

Na druhý zápas na turnaji budou chtít hráči efdéčka co nejrychleji zapomenout. Už po první minutě prohrávali se Žatcem 3:0, nakonec se počítadlo zastavilo na stavu 13:1. Jedinou branku Teplic zaznamenal Ondra Krištof.

I v posledním zápase inkasovaly Teplice jako první. Vývoj zápasu však otočili bratři Trakslové, na 1:1 srovnával starší Štěpán, o dvacet vteřin později zvyšoval na 2:1 mladší Vojta (nepsal jsem už někdy něco takového...?). Ani Jirkov se ale nechtěl nechat zahanbit a na domácím turnaji vyhrát alespoň jeden zápas. Do přestávky tak stihl ještě vyrovnat, ale tři minuty před koncem šlo efdéčko znovu do vedení. To po pauze navýšil na 4:2 Matyáš Voleník. V samotném závěru však přišly dvě branky soupeře, kterým nedokázali naši hráči zabránit a oba týmy se tak bodově podělily za remízu 4:4.

Dvě prohry a remíza na závěr znamenají stejný bodový zisk hráčů Jirkova a Teplic. Oba týmy navíc mají z celého turnaje stejné skóre i stejný počet vstřelených branek. O sestupujícím týmu se tak nerozhodne na hřišti, nýbrž pomocí losu.


Starší žáci FD Teplice - DDM
Starší žáci FD Teplice - DDM
Starší žáci FD Teplice - Krupka
Starší žáci FD Teplice - Krupka