Dorostenecké týmy před domácími diváky uspěly
24. října 2021

Dorostenecké týmy před domácími diváky uspěly

V sobotu se na teplické palubovce představili dorostenci A, o den později se v Krupce odehrály zápasy 2. ligy za účasti efdéčka B.

V první lize měly Teplice na programu zápasy s pražskými Tigers a plzeňskými Gorilami. Jako nebezpečnější se nakonec ukázaly Gorily, protože Tygři v prvním zápase prakticky nekousali. A to ani v přesilových hrách, kterých bohužel dostali k dispozici poměrně dost. V první třetině gól nepadl a ani šancí jsme mnoho neviděli. Až na začátku druhé části na sebe upozornila dvojice Duben-Veselý, která obstarala první gól zápasu. O pár minut později dorážel Ondra Duben střelu Dana Kocaje, která se od brankáře odrazila do předbrankového prostoru. I další šance patřily zejména Teplicím. Viděli jsme pěkné zákroky hostujícího gólmana, ale i nastřelené tyče. Na přelomu druhé a třetí třetiny se k famózním zákrokům dostal i Zdeněk Pošík, který zdárně držel náskok efdéčka. A po čtvrtém ubráněném vyloučení Teplic byla k vidění i prudká střela Rejchy, ukázková kombinace Bratschaedla s Drobným, která ale gólem neskončila, a poté druhý gól Ondry Dubna v zápase, kterým zvýšil na 4:0. Tigers zkusili hru v šesti, ze které vytěžili dva góly, po tajmu domácích už padl ale jen jediný gól, a to po výhozu teplického gólmana, který mezi tři tyče uklidil Honza Veselý. Konečný výsledek - 5:2 pro efdéčko.

Druhý sobotní zápas nezačal vůbec dobře. První třetina teplickým hráčům utekla a prohrávali po ní již o tři góly. O jediný přesný zásah domácích se postaral Martin Dudek. Pravda, některé góly padly ze smolných situací a někdy chybělo i trochu štěstí v zakončení, přesto byli plzeňští hráči v úvodní třetině lepším týmem. První dvě části navíc patřily vyhroceným situacím, souboje u mantinelů zde byly na denním pořádku, dvakrát museli rozhodčí hráče od sebe odtrhávat. Druhá část byla gólově chudší. Teplice odmítly snížit skóre pomocí trestného střílení a jediný gól tak padl až na samém konci, bohužel z hole soupeře. Třetí třetina skončila vyrovnaným skóre 3:3. Za Teplice dvakrát skóroval Duben, jednou přesně zamířil i Veselý. Nakonec tak efdéčko podlehlo FBŠ Gorily Plzeň 8:4.


Nedělní dvojzápasy odstartoval duel s Kadaní. V tom se v první třetině oba týmy o góly spravedlivě rozdělily. Za Teplice skóroval Ondra Knapík a Mára Hradecký. Ve druhé části soupeř odskočil na rozdíl dvou branek. Kdo si myslel, že jsou Teplice na lopatkách, nemohl se více mýlit. Pětigólová smršť ve třetí třetině zajistila efdéčku vítezství 7:4. Mezi střelce se zapsali Prokop Sebránek a Dalibor Urban, oba po dvou přesných zásazích; gól, který se nakonec ukázal jako vítězný, pak vstřelil opět Mára Hradecký.

Druhý zápas s Chomutovem B byl jednou velkou přetahovanou. Úvodní vedení soupeře trvalo jen 18 vteřin, než vyrovnal Fanda Novák, ve druhé třetině zaúřadoval Stepan Pronin, který stihl nasázet hattrick během osmi minut, Ale trefovali se i hosté, a tak do třetí třetiny vstupovaly Teplice jen s jednogólovým náskokem, který ale Chomutov rychle smazal. Naposledy domácí vedli po gólu Daliho Urbana, když si však dvě minuty před koncem bral Pavel Dolejší oddechový čas, musel řešit situaci, kdy k potřebě bodu byl už třeba alespoň jeden další gól. A toho se tepličtí nakonec dočkali - minutu před poslední sirénou zamířila střelka Kompasu přímo do brány a skóre 6:6 pak vydrželo až do konce zápasu. Nic na tom nezměnila ani přesilovka hostů spolu se standardní situací přímo před teplickou brankou.


Další zápasy čekají teplické dorostence o víkendu 6./7. 11. Přesné časy ani místa zápasů, ba ani soupeři ještě nejsou přesně známé.