EWS liga je zpět, za sebou má už i první turnaj!
23. dubna 2024

EWS liga je zpět, za sebou má už i první turnaj!

Po několikaleté odmlce se příznivci elitního florbalu opět dočkali, v sobotu v krupské hale proběhl první turnaj EWS ligy (dříve známé samozřejmě jako KFL). Do soutěže, která bude probíhat od dubna do června, se přihlásilo celkem 9 družstev a každé z nich již minimálně dva zápasy odehrálo.

Turnaj začal ve dvě hodiny odpoledne zápasem Ošklivých káčátek proti týmu, jehož název by trval napsat do začátku dalšího turnaje. Představil se v něm mj. superligový mág Jan Peška. Káčátka, tým tvořen převážně teplickým mládím, si dokráčela k vítězství 7:3 a v následném zápase proti NICKám, v jejichž dresu se představil například hráč prvoligového Ústí Dan Semerád, odcházela s prohrou 1:6. Třetí z celkově tuctu zápasů, které byly na programu, sehráli Jiný tým a Prsní dvorce. Druhý jmenovaný celek schytal výprask 0:7. Na výhře se podílel i profesor nájezdů Pavel Zeman z Florbalu Ústí. NICKY si pak připsaly i druhou výhru nad týmem Honzy Pešky 5:2 a jako jeden ze dvou týmů zůstávají po prvním turnaji stoprocentní.

FBC Kamínci, složení hlavně z hráčů Litvínova, vyzvali v prvním zápase Phantoms, kde jsme rozpoznali několik tváří hráčů bílinského PRO-AKTIVu. Phantoms zvítězili 6:3. Legendární FIBR team Teplice nastoupil do prvního klání proti EXPRESu, kterého porazil jasně 6:1. Druhou půlku programu odstartoval zápas Jiného týmu s Phantoms, kteří byli převálcováni poměrem 10:2. Vyrovnaný zápas sehráli i Kamínci s FIBR teamem, kde nakonec výhru 6:4 urval Fibr.

Várku posledních 4 zápasů odšpuntoval zápas Prsních dvorců s EXPRESem, ve kterém ale druhý tým nenabral tempo hodné expresu a oblast hrudníku zvítězila 4:2. Následoval hráčským složením atraktivní duel Jiného týmu a FIBR teamu, ten se však proměnil v jednoznačnou záležitost – Jiný tým zvítězil stejným poměrem jako minulý zápas – 10:2. FBC Kamínci pak vydřeli výhru 5:3 nad Prsními dvorci a v posledním zápase EXPREs přetlačil 5:4 Phantoms.

Z hlediska individuálních statistik se zatím o první místo kanadského bodování dělí Martin Schneider (9+2), který je zatím i nejlepší střelec soutěže, a Pavel Zeman (6+5). Kompletní statistiky najdete zde a rozpis dalších kol potom zde.  Jsme rádi, že si turnaj všichni užili a že zde panovala pohodová atmosféra.

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme na příští turnaj, který se odehraje ve středu 1. května!