36 branek ve dvou zápasech posunulo Áčko do divize.
13. března 2023

36 branek ve dvou zápasech posunulo Áčko do divize.

Předposlední dva zápasy odehrál o víkendu mužský A tým. Díky dvěma jasným výhrám si zajistil účast v divizi pro příští sezónu.

Proti Chomutovu poslal Efdéčko do vedení Ríša Strejcovský v desáté minutě utkání, o tři minuty později pak na 2:0 zvyšoval jeho bratr Vojta. Domácí tým sice dokázal ještě před první pauzou snížit náskok Teplic jen na jediný gól, poté už to však byla one man show v podání Teplic, které během druhé třetiny nastřílely sedm branek a když jich dalších pět přidaly ještě v závěrečné části zápasu, bylo o vítězi jasno. Chomutov si udržel standard jednoho gólu na třetinu a nakonec musel skousnout prohru 3:14. Nejproduktivnějším hráčem zápasu byl šestibodový David Gebhardt, hattrick zaznamenal i Jakub Zeleník.

I ve druhém zápase Teplice potvrdily roli favorita a poslední tým tabulky z Mostu deklasovaly poměrem 22:4. Z teplických hráčů si všichni připsali alespoň jeden kanadský bod, největší bodovou nálož si domů odvážel opět David Gebhardt, který vsítil pět branek a na další tři přihrál. Jen o bod méně zaznamenal s jedním gólem a šesti asistencemi Jan Koštoval, hattrick si připsal Ondřej Brabec.

Po víkendu je tak jasné, že Efdéčko skončí v tabulce nejhůře na druhém místě.  Jediný tým, který může Teplice ohrozit v celkovém prvenství v lize, je Litvínov B, který má jen o dva body méně, navíc má na Teplice dva zápasy k dobru. Litvínov ovšem do divize postoupit nemůže, Teplice jsou tak již jistým postupujícím. Pokud chce Efdéčko zabojovat i o celkové vítězství, musí na posledním turnaji, který se odehraje 1.4. v Krupce porazit Žatec a právě Litvínov a zároveň doufat v zaváhání pronásledovatele v alespoň jednom ze tří dalších utkání.