Dvě utkání, dva body. Junioři v prodloužení přetlačili Meťák
31. ledna 2023

Dvě utkání, dva body. Junioři v prodloužení přetlačili Meťák

O posledním lednovém víkendu se na domácí půdě představili junioři. S týmy z jihočeských Budějovic sehráli dvě vyrovnaná utkání s bilancí jedné prohry (8:10) a jedné výhry (8:7 po prodloužení).

Sobotní zápas proti Štírům začalo Efdéčko velmi dobře. První branku domácích vstřelil Honza Veselý, který využil přihrávky Vojty Bratschaedla zpoza branky. Na vyrovnávací gól hostů zareagoval dvěma góly Marek Sochor a po snížení Štírů na 2:3 vstřelil čtvrtou branku Teplic Sam Olexa. Pak ale přišel výpadek, který rozhodl utkání. Hosté během 10 minut otočili skóre ze 2:4 na 6:4 a před Efdéčkem stál nelehký úkol. Obzvlášť, když Štíři po pauze zvýšili na 7:4. Na 5:7 sice snížil Lukáš Mucha, ale na tento gól zareagovali hosté a odskočili na 9:5. Brankou na 9:6 zkompletoval hattrick Sochor, za dalších 20 vteřin už to opět bylo o čtyři branky. V závěru pak trefy Bratschaedla a Mouchiče korigovaly skóre na konečných 8:10 z pohledu Efdéčka, které se Štíry sehrálo vyrovnanou partii. Škoda jen výpadku ve druhé třetině.


Nedělní zápas s Meťákem začal přesně naopak. Ve 13. minutě vedli hosté už 3:0 a vypadalo to hodně bledě. Na 3:1 snížil z nájezdu Mouchič a střelou se vzduchu snížil na 2:3 ještě před první pauzou Bratschaedl. Na vyrovnání se čekalo do půlky zápasu, povedenou akcí se prezentovali Mouchič s Tobiášem Tychlerem, kteří se minutu před druhou sirénou postarali i o vyrovnání na 4:4. Do kabin šli ale stejně spokojenější hosté, protože 20 vteřin po vyrovnávacím gólu odskočili na 5:4. Krátce po začátku poslední části vyrovnal střelou z půlky Vojta Frolík. A když se po teči stejného hráče dostali domácí do vedení, vypadalo to nadějně. Soupeř to ale nezabalil a brankou v přesilovce vyrovnal na 6:6. Minutu a půl šel Meťák znovu do vedení a Efdéčko sáhlo po time-outu. To se ukázalo jako dobrý tah, 49 vteřin před koncem vyrovnal po čtvrté asistenci Tychlera v zápase Bratschaedl. Stejná dvojice pak zápas i v prodloužení rozhodla, když střelou na přední tyč vystřelil Efdéčku vítězství Tobi Tychler. Za zmínku stojí i brankářská premiéra Martina Vrby. Ten se ve svém prvním zápase v této soutěži předvedl více jak 40 zákroky!


Teplice tak drží osmou příčku v tabulce s náskokem tří bodů na Českou Lípu a Meťák. Do konce sezóny zbývají juniorům tři zápasy, z toho jeden domácí. Nejprve 11. února od 13:00 v Krupce proti Chomutovu, zbývající dvě utkání sehrají junioři 18. a 19.2. na západě Čech proti FbC a Slavii Plzeň.