Áčko má na kontě dalších šest bodů, rezervním týmům se tentokrát nezadařilo.
29. listopadu 2022

Áčko má na kontě dalších šest bodů, rezervním týmům se tentokrát nezadařilo.

Všechny tři týmy mužů odehrály o víkendu své zápasy. Nejvíce se dařilo áčko, které stále nenašlo v této sezóně přemožitele.

V prvním zápase se áčko střelecky trápilo, Mostu, který je v tabulce poslední, dokázalo vstřelit jen čtyři góly. Už ve třetí minutě poslal Teplice do vedení Honza Koštoval, do konce třetiny pak ještě své branky přidali Kuba Zeleník a Adam Betka, Na začátku druhé části ale vstřelil Ríša Strejcovský čtvrtou branku Efdéčka, což byl poslední přesný zásah žlutomodrých. Herní převahu měli sice na hřišti i nadále, ale góly do branky Mostu už nepadly. Naopak soupeř našel slabinu v teplické obraně a zápas zdramatizoval až na konečný výsledek 4:3 pro Teplice.

Druhý zápas se pak teplickým barvám vydařil střelecky lépe. Skóre otevřel David Gebhardt a po srovnání na 1:1 zařídil vedení Teplic dvěma góly Kuba Zeleník. Gólově nejbohatší byla třetí třetina. V té se dvakrát strefil Vojta Strejcovský, po jedné přesné střele pak přidali Betka, Koštoval, Karafiát a Soukup a Efdéčko si odneslo pohodlnou výhru 9:3.

V tabulce drží muži po třetině odehraných zápasů dělenou první příčku s Litvínovem, na který ale mají dva zápasy k dobru. Další zápasy sehraje Efdéčko 11.12. v Lounech, kde vyzve šesté Lovosice a zopakuje si zápas s Jirkovem.


Nedařilo se naopak záložním týmům. Béčko sice v prvním zápase přetlačilo ve vzájemném derby teplické céčko, nad kterým vyhrálo 8:3, v dalším zápase s Podbořany, který byl klíčový pro určení vedoucího týmu tabulky, ale doplatili na nedisciplinovanost a oslabenou sestavu, když neudrželi slibné vedení 4:2 a dvěma obdrženými góly na konci zápasu nakonec přišli o všechny body. Alespoň malou útěchou po první porážce v sezóně může být dosažený milník 100 vstřelených gólů, za což do Teplic putuje karton piv od Českého florbalu. Céčko pak ve svém druhém zápase nestačilo na béčko Žatce, se kterým prohrálo 2:7. Další zápasy odehrají oba záložní týmy až po Novém roce v polovině ledna.