Výjezd do jižních Čech vynesl juniorům cenné 3 body
23. listopadu 2022

Výjezd do jižních Čech vynesl juniorům cenné 3 body

O víkendu zajížděli junioři do dalekých Českých Budějovic. V sobotním večerním utkání proti Štírům doplatilo Efdéčko na slabou efektivitu. Náladu si však spravilo v neděli, kdy porazilo Meťák 11:5 a slavilo druhou výhru v sezoně.

V zápase se Štíry se juniorům nepodařilo zachytit začátek utkání a po třech minutách prohrávali už 2:0. V půlce první třetiny snížil na 1:2 Lukáš Mucha, po jehož střele se míček dokutálel až za brankovou čáru. 10 vteřin před pauzou ale domácí opět odskočili na dvoubrankový rozdíl. Po výměně stran se Teplice znovu dostaly na rozdíl jediného gólu, po přihrávce Hájka prostřelil brankáře Honza Veselý. To ale bylo na dlouhou dobu všechno. Domácí Štíři v průběhu druhé třetiny navyšovali skóre až do podoby 8:2. I Efdéčko mělo několik velkých příležitostí ke skórování, bohužel žádná z nich gólem neskončila, což mohlo vzhledem k průběhu zápasu výrazně mrzet. V poslední části padly na obou stranách shodně 2 branky. O ty naše se postarali Mucha a Dan Kocaj. Výkon ve třetí třetině ale patřil k těch lepším, Efdéčko sehrálo se Štíry vyrovnanou partii. Konečný stav – 10:4 pro domácí.

Večer a dopoledne strávila část hráčů přípravou na nedělní zápas – hrou NHL na Xboxu. Miniturnaj nakonec ovládl Honza Veselý s týmem Boston Bruins. V neděli dopoledne pak proběhl ještě videorozbor sobotního zápasu.

V neděli v podvečer nastoupili junioři ke druhému zápasu jihočeského turné proti Meťáku. První třetina se nesla v duchu přetahované o skóre. Po prvním gólu domácích se dvakrát prosadily Teplice – přesně mířili Bratschaedl a Drobný. Soupeř dvěma góly otočil na 3:2, aby následně mohl za dalších 16 vteřin vyrovnat Mouchič, který po čtvrtém gólu Meťáku vyrovnal na 4:4. Do šaten se nakonec šlo za stavu 5:4 pro Efdéčko, pátou branku vstřelil minutu před pauzou Kocaj. Na začátku prostřední části domácí opět srovnali, od té doby už se ale trefovali pouze tepličtí hráči. Po 10minutové bezgólové pasáži strhl skóre na stranu Teplic Veselý a na 7:5 zvýšil za dalších 10 vteřin Sam Olexa. Ve druhé třetině stihli ještě Mouchič s Danem Kocajem úspěšně vyřešit akci 2v1 a po 40 minutách vedlo Efdéčko 8:5. Třetí třetinu už měli naši hráči pod kontrolou a přidali další tři branky – dvakrát mířila přesně roudnická posila Bilguun Ariunbuyan a poslední branka vyšla na Tobiáše Tychlera. Konečný stav – 11:5 pro Efdéčko.

Ziskem tří bodů si junioři upevnili 8. místo v tabulce. Další body mohou přidat už tento víkend. Sehrají dvě utkání s plzeňskými týmy. V sobotu od 18:00 proti Slavii Plzeň a v neděli od 10:00 proti FbC Plzeň. Oba zápasy se odehrají v Teplicích. V sobotu od 18:00 bude v teplické hale zároveň v rámci zápasu probíhat Souboj kategorií. Všechny kategorie Efdéčka budou soutěžit o to, která dokáže přivést na zápas více diváků. Vítězná kategorie obdrží voucher na libovolnou akci v hodnotě 3.000,- Kč.