Víkendový souhrn: 19.-20. 11. 2022
21. listopadu 2022

Víkendový souhrn: 19.-20. 11. 2022

Další víkend za námi. Co florbalového nám nabídl?

Junioři mají za sebou víkendový výjezd do Českých Budějovic. Konečná bilance: 1 výhra a 1 prohra. Do soboty tak žlutomodří přečkají na 8. místě tabulky. V nadcházejícím víkendu přivítají na teplické palubovce hráče Slavie Plzeň a FBC Plzeň. 

FD Teplice X FBC Štíři České Budějovice - 4:10

FD Teplice X SK Meťák České Budějovice - 11:5

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: Víkend na jihu Čech byl pro juniory vlastně úspěšný. Sobotní zápas jsme sice nezvládli kvůli vlastním chybám, vůbec jsme se nedostali fyzicky ani psychicky do zápasu. Věřím však v úspěšnou odvetu. Neděli jsme zahájili skvělou snídaní a zhruba hodinovým videorozborem sobotního zápasu. Věřím, že to klukům pomohlo, že jsme si ukázali co se nepovedlo, ale i to, co bylo pozitivní a výsledkem byla jasná výhra, která nám zpříjemnila pozdní návrat do Teplic.


Plzeňské tažení našich dorostenců body nepřineslo. Po prohře s Kladnem nestačili na hráče Karlových Varů.

FD Teplice X Kanonýři Kladno - 0:6

FD Teplice X FB Hurrican Karlovy Vary - 1:7

Komentář trenéra Vlastimila Valtera: Po minulých zápasech jsme si říkali, že vyhrávat na 3 góly se tu a tam povede, ale chtěli bychom to zlepšit. A teď se nám “povedlo” dát 1 gól za 2 zápasy. Potřebujeme se naučit vážit si míčku a řešit útočné výpady. Snad se nám dají dohromady marodi a začneme zase vyhrávat. PS: hledá se střelec. 


Bodově naprázdno vyšly také naše starší žákyně. V Kadani podlehly hráčkám Litvínova a Liberce.

FD Teplice X SK Bivojky Litvínov - 2:6

FD Teplice X FBC TULIP Liberec - 0:11

Komentář trenéra Miroslava Valtera: Holky za sebou mají hodně těžký turnaj. Už tak málo početné starší žákyně oslabila poměrně početná marodka. Pro nás trenéry teď bude důležité dokázat hráčkám, že i negativní zkušenost je zkušenost a nejen florbalově je může posunout vpřed. Z individuálních výkonů musím určitě pochválit Lili Kulíškovou a Markétu Radovou. Na závěr chci ještě jednou poděkovat týmům Liberce a Kadaně za poskytnutí brankářek do obou odehraných zápasů. 


Povedený turnaj za sebou mají pětkoví mladší žáci. Ti v Lounech dokázali vybojovat 2 výhry nad hráči Loun a Liberce a nestačili pouze na florbalisty Ústí.

Komentář trenéra Jakuba Derky: Turnaj v nedalekých Lounech jsem zvládli s bilancí jedné prohry a dvou výher. V celém turnaji byly dobré momenty, ale i ty horší, na kterých musíme zapracovat. Jinak ale musím kluky i holky pochválit za bojovný a týmový výkon. Také moc děkuji rodičům a fanouškům za podporu a těším se na další turnaj!


Výčet uplynulého víkendu uzavírá turnaj naší přípravky. Naše nejmladší florbalové naděje na něm dokázaly vybojovat dvě výhry, a to nad hráči Mostu a Lovosic. Nestačili pouze na soupeře z Loun.

Komentář trenéra Richarda Strejcovského: Máme za sebou povedený turnaj. Ačkoliv všichni naši hráči z florbalem teprve začínají, na hřišti předvádějí statečný výkon! Děkujeme divákům a rodičům za podporu!