Áčko zahájilo sezónu ziskem plného počtu bodů.
25. září 2022

Áčko zahájilo sezónu ziskem plného počtu bodů.

První dva zápasy odehrál o víkendu mužský A tým. Z domácích zápasů vybojoval šest bodů.

V prvním zápase sezóny vyzvalo Efdéčko mostecké Vipers. Skóre otevřel v přesilovce Tomáš Soukup, na kterého do první pauzy navázali ještě Fiala, Novotný a starší z bratrů Strejcovských. Pohodlné vedení Efdéčko navyšovalo i v dalších třetinách a bezproblémově kontrolovalo zápas. Gólově nejchudší druhá třetina přinesla jen góly Soukupa a Brabce, ve třetí třetině pak došlo i k vyhrocené hře, kterou rozhodčí zápasu trestali dvouminutovými vyloučeními na straně soupeře, došlo i na vyloučení za nesportovní chování. Poslední hrací část přinesla nejprve branku Betky, přesilovku 5 na 3 poté využil Koštoval, hattrick zkompletoval Brabec a jedním přesným zásahem se mohou chlubit i Kus a Mucha. Třetí třetina zároveň pokazila čisté konto brankáři Hlavsovi, kterého Most překonal nejprve v 31. minutě, druhý gól zaplul do teplické branky až v poslední vteřině zápasu. Konečný výsledek 12:2 pro Teplice.


Druhý duel odehrál žlutomodrý tým proti céčku Chomutova. Vyrovnaný zápas odšpuntoval Honza Koštoval, který Efdéčku zařídil jednogólové vedení, To však vydrželo pouze 17 vteřin, než dlouhý nához přistál přesně na florbalce chomutovského hráče, který rozvlnil síť za brankářem Topšem. Po zbytek první třetiny převzali hosté iniciativu a postupně si vypracovali vedení 3:1, až těsně před první sirénou dokázali stav zápasu srovnat Koštoval s Muchou. Na začátku druhé hrací části se ze střelecké apatie probral loňský nejlepší kanonýr David Gebhardt, který umístil střelu přesně pod víko a po jehož trefě už Efdéčko vedení nepustilo. V přesilové hře na konci druhé třetiny zvyšoval na 5:3 Lukáš Mucha, v poslední části nejprve Teplice inkasovaly v oslabení, nicméně jistotu tří bodů zařídil třetím gólem v zápase Lukáš Mucha. Konečné skóre 6:4 pro Teplice.


Po prvních odehraných zápasech drží Teplice první příčku tabulky. Jediným dalším týmem bez prohry jsou Louny, které budou zřejmě patřit k nejvážnějším soupeřům o postup do divize. Další zápasy mají Teplice na programu za dva týdny v Krupce.