Efdéčko má jasno o trenérských týmech na sezónu 2022/2023.
26. dubna 2022

Efdéčko má jasno o trenérských týmech na sezónu 2022/2023.

Trenérský tým v úterý večer odsouhlasil návrh Výboru na rozdělení kategorií a tréninkového plánu na příští sezónu.

A tým mužů povede v nové sezóně předseda klubu, Tomáš Syryčanský. Trenér se zkušenostmi z první ligy přebere Efdéčko po Martinu Severovi v době, kdy A tým s nejvyšší pravděpodobností padá do Regionální ligy. Do budoucna je tak před novým trenérem úkol vrátit Teplice zpět do Divize. "Na post trenéra A týmu Výbor od počátku zvažoval jen dvě jména, nakonec se po domluvě obou skloňovaných trenérů ujme mužů Tomáš Syryčanský, který snad dostane Efdéčko zpět do Divize", přibližuje průběh výběru trenéra manažer klubu, Jakub Podlucký. "A tým začne mít znovu pravidelně tréninky od června, v průběhu května budou zároveň probíhat pohovory s jednotlivými hráči, zda hodlají dále pokračovat i v nové sezóně", komentuje situaci nový trenér.

Ve struktuře klubu se počítá i se záložním B týmem, který bude pravděpodobně startovat v Ústecké lize. "Dle počtu hráčů budeme zvažovat i otevření C týmu, stejně jako v letošní sezóně, který by poté našel své místo v Ústecké lize", dodává k mužské struktuře Podlucký.


Juniory plánuje Efdéčko letos přihlásit do kvalifikace o celostátní ligu. "Nepředpokládáme, že bychom se v kvalifikaci dostali mezi elitních dvanáct týmů ČR, které hrají CE ligu, ale myslím, že bychom mohli být důstojným soupeřem v 1. lize juniorů, kterou hrají méně úspěšné týmy z kvalifikace", říká k soutěži Pavel Podlucký, který bude spolu s Martinem Mühlfaitem u juniorského týmu působit,


Změna naopak nenastává u týmu dorostu, který stejně jako letos povede i v nové sezóně Pavel Dolejší. V první dorostenecké lize usedne na lavičku i v současné době zraněný hráč A-týmu Vlasta Valter, který bude Dolejšího asistentem. "Ročníky 2006 a 2007 budou opět působit v nejvyšší dorostenecké lize, která by nám díky letošním výsledkům dorostu a starších žáků neměla uniknout. Kvalifikační body bychom měli mít zajištěny", komentuje situaci u dorostu jeho hlavní trenér. Na rozdíl od letošní sezóny pak bude v dorostu přihlášeno do soutěží jen jedno družstvo.


Po odchodu Martina Severy do Chomutova bylo nutné hledat hlavního trenéra starších žáků. Ty přebere Jakub Podlucký, jemuž bude pravou rukou na střídačce Ondra Brabec. "Na spolupráci s Ondrou se těším, věřím, že společně navážeme na práci, kterou u kategorie odvedli se Sevym", komentuje situaci Podlucký. Ve starších žácích přihlásí Teplice jedno družstvo do košové ligy, pokud bude dostatek hráčů, přibude ještě béčko v Ústeckém přeboru.


Beze změny zůstávají mladší žáci, u kterých budou opět Dáša Nekudová a Jakub Derka. Změna nastane jen v počtu tréninků, regionální princip dvou tréninkových skupin bude opuštěn, mlži budou mít pevně dané tři tréninky v týdnu stejně jako jejich starší spoluhráči. Do soutěží pak v této kategorii vyšlou Teplice s nejvyšší pravděpodobností o jedno družstvo méně než tuto sezónu, počítá se s pětkovou ligou i trojkovým přeborem.


Elévové zůstávají na příští sezónu v kompetenci Pavla Jiráska, kterému bude pomáhat Klára Dvořáková. Nejmladší florbalisty přípravek si pak nechává trenérská dvojice Jitka Kopecká - Ríša Strejcovský. Obě kategorie budou mít v soutěžích po jednom družstvu. "I u těchto kategorií opouštíme regionální princip, tréninky budou dohromady pro děti ze všech obcí, ve kterých působíme. Na druhou stranu nejen v těchto kategoriích zachováváme pravidlo, že tréninky budou rozprostřeny jak v Krupce, tak v Teplicích", dodává Podlucký.


Oproti loňské sezóně rozšiřuje klub své zastoupení v dívčích kategoriích. Už letos přihlášené starší žákyně doplní pro příští sezonu dorostenky. U starších žákyň zůstává Mirka Frontzová, k dorostenkám pak míří Miroslav Valter. Obě kategorie budou mít jeden společný a jeden samostatný trénink. "Věřím, že společně s Mirkou dokážeme rozproudit ženský florbal v Teplicích a do budoucna počet hráček jen poroste, stejně jako v mužských soutěžích", přeje si Valter.


Vývoj v následujícím období popisuje manažer klubu, Jakub Podlucký: "V průběhu května jsou na programu schůzky jednotlivých kategorií, kde kromě seznámení hráčů a rodičů s novými trenéry proběhne i diskuse nad tím, co hráči a rodiče od nové sezóny očekávají, jak často hodlají trénovat a kolik z nich má vlastně zájem hrát zápasy, s čímž letos byly v některých kategoriích problémy a naše odhady byly nadnesené. Na těchto schůzkách budeme proto vyžadovat povinnou účast, abychom mohli následně zodpovědně přihlásit družstva do soutěží. Od 1.6. zároveň proběhne překlopení kategorií do tréninkových skupin 2022/2023. Všechny informace a termíny dostanou hráči i rodiče na trénincích a skrze členskou sekci v nejbližších dnech."