Áčko proti Sokolovu srazila neproduktivita
18. ledna 2022

Áčko proti Sokolovu srazila neproduktivita

Mužský A tým odcestoval v sobotu do Františkových Lázní, kde se střetl se sousedem v tabulce, Sokolovem.

Spodek tabulky divize je poměrně namačkaný, a tak se počítá každý bod. V důležitém zápase se Sokolovem muži bohužel neuspěli. V první třetině se soupeř ujal třígolového vedení, které mu efdéčko darovalo jednou individuální chybou, jedním vlastním gólem a jedním zbytečným vyloučením. Na začátku druhé části už domácí vedli 4:0, když si po 14 vteřinách hry srazili míček hostující hráči do své branky podruhé. Za efdéčko se prosadil až na konci prostřední části Lukáš Fiala po asistenci Honzy Koštovala. Gólově chudé utkání potvrdila i poslední perioda, která skončila stavem 0:0, a tak důležité tři body zůstaly v Karlovarském kraji. 

Efdéčko vyslalo na branku soupeře celkem 25 střel, zhruba stejný počet pak skončil nad brankou nebo vedle ní. Většina střel však byla propagačního rázu, žádné velké ohrožení se většinou nekonalo. A když konalo, tak i s trochou smůly, vždyť hned tři střely žlutomodrých skončily zvonivým zvukem brankové konstrukce. Ani Sokolov však nebyl o moc aktivnější. Několik střel dokázal skvěle zlikvidovat Lukáš Topš, většina zápasu se však odehrála ve středním pásmu v "území nikoho".

Do konce základní části zbývá sedm kol, efdéčko postupně vyzve poslední Žatec, který dosud nebodoval, následně v neděli odjede na půdu Panthers Praha, kteří se také nacházejí ve spodní polovině tabulky. O týden později přivítá v Krupce Děčín, který na začátku sezóny tápal, postupně však stoupá tabulkou vzhůru. V únoru budeme upínat oči zejména k zápasům s Louny a znovu s pražskými Panthery, což bude zřejmě klíčové přidělování bodů. Závěr sezóny odehrají muži proti druhému a třetímu týmu tabulky - Kralupům a Slavii Praha.

Efdéčko momentálně drží 14 bodů, na záda však teplickým hráčům dýchá Sokolov a Louny, kteří mají každý po 12 bodech. Na konci sezóny spadnou z divize zřejmě 3 týmy, momentálně je tedy na stole otázka, kdo se přidá k téměř jistě sestupujícímu Žatci, který v soutěži zatím nebodoval.

Šanci povzbudit teplický tým mají žlutomodří fanoušci už v sobotu, kdy se v Teplicích odehraje od 19:00 zápas, v průběhu kterého proběhne i celoklubové focení.