Dorost nenavázal na předvánoční formu a z Plzně veze dvě prohry.
9. ledna 2022

Dorost nenavázal na předvánoční formu a z Plzně veze dvě prohry.

Úvodní zápasy pátého kola nedopadly pro teplické barvy moc dobře. Svěřenci Pavla Dolejšího a Jakuba Podluckého nejprve podlehli pražským Tigers, poté nestačili ani na domácí Plzeň.

Prague Tigers znají Teplice velmi dobře. V této sezóně s nimi odehráli již tři zápasy, ten nedělní byl čtvrtý. Zápasy dvakrát skončily vítězstvím efdéčka, jednou se týmy rozešly s bodem. Tentokrát začal lépe soupeř, který do zápasu vlétl a po deseti minutách vedl už 4:0. Za Teplice dokázal reagovat Vojta Bratschaedl a přesilovku využil na konci třetiny Martin Dudek. Na začátku druhé třetiny snížilo Efdéčko na rozdíl jediné branky, přesně mezi tři tyče mířil Ondra Rejcha. Následnou hru vysokou hokejkou Teplic však Tigers potrestali v přesilovce a na začátku třetí části dostali příležitost početní výhody znovu. Tu ale nevyužili, naopak se ujala střela Dana Kocaje a skóre bylo opět jen o gól. Čtyři minuty před koncem zápasu však  soupeř dotlačil míček do branky a následná snaha Teplic o hru v šesti skončila po 15 vteřinách vyloučením. Do konce zápasu inkasovalo Efdéčko ještě dvě branky a nakonec s Tigers poprvé prohrálo poměrem 4:8.

Ve druhém zápase proti jedné z celkem tří Plzní, které v pátém kole hrají druhý koš, prohrávaly Teplice už po dvou minutách. Postupem času se tým zvedl, byl jasně lepší a ke gólu chybělo velmi málo. Několik tutovek bylo zahozeno, občas gólman musel chytat i zády do hry, ale gól ne a ne přijít. Zápas vyrovnal až Dan Kocaj bombou z levé strany, čtyři vteřiny před koncem první části ale Efdéčko nešťastně inkasovalo a do přestávky tak šlo opět za nepříznivého stavu. Ve druhé třetině padl jediný gól, ve dvacáté minutě zvyšovala Plzeň na 3:1, z teplických šancí se opět neujala žádná. Poslední perioda přinesla nejprve smolný gól, kdy si takřka vlastňáka vsítil Maty Drobný, následně se hrála vyrovnaná hra bez vyložených šancí. Poslední gól zápasu patřil opět soupeři, který uzavřel skóre na vzhledem k předvedené hře trochu krutých 5:1.

Dohrávka pátého kola je na programu za 14 dní opět v Plzni.