Starší žáci odehráli první zápasy nového roku.
8. ledna 2022

Starší žáci odehráli první zápasy nového roku.

Jeden tým efdéčka se představil ve druhém koši v Litvínově, druhý odjel na turnaj pátého koše do Strupčic.

Družstvo pod názvem FD Teplice - DDM zahájilo turnaj zápasem proti Litvínovu. V první polovině poslali efdéčko do vedení Stepan Pronin a Naty Hlavničková, na 3:1 pak mohl zvýšit z trestného střílení Lukáš Kugel, který však tentokrát výjimečně neskóroval. I druhou část Teplice vyhrály. Opět se strefil Stepan Pronin, individuální akcí se blýskl Prokop Sebránek a na konečných 5:2 zakončoval Filip Lukeš.

Ve druhém duelu čekal teplické strže Chomutov. Všech pět branek zápasu padlo v první polovině utkání, bohužel čtyři z nich do nesprávné branky. Jediným úspěšným teplickým střelcem byl opět Kompas.

Litovat mohou tepličtí hráči zejména zápasu s Děčínem, který nakonec na turnaji skončil poslední. Efdéčko s ním však uhrálo jen remízu, která ho nakonec diskvalifikovala z minitabulky o postup do prvního koše. Dvakrát v zápase mířil přesně Štěpán Knapík, jednu přesnou ránu přidal i Prokop Sebránek.

V posledním duelu naopak teplická skvadra překvapila, když porazila pozdějšího vítěze z Kadaně. V prvním poločase dokázaly Teplice dvakrát srovnat se soupeřem krok, když vyrovnávali Naty Hlavničková a David Frolík. Po poločase se pak ujali dvoubrankového vedení zásluhou Kuby Kudrny a Filipa Lukeše a ani závěrečná branka Kadaně na vítězi utkání nic nezměnila.

Se sedmi body tak Teplice skončily na třetím místě druhého koše za devítibodovou Kadaní a Chomutovem a druhý koš je tak čeká i za 14 dní.


Druhý teplický tým FD Teplice - Krupka zažil ve Strupčicích jednu výhru, jednu remízu a jednu porážku. Nejprve se Marek Stodola a Jáchym Patzl svými góly postarali o remízu s Ústím 2:2. Poté zažilo efdéčku porážku s Jirkovem, kdy teplické branky obstarali Štěpán a Jáchym Patzlovi a Kuba Niče, který nejprve proměnil trestné střílení a poté vsítil branku i ze hry. V posledním zápase si tepličtí hráči konečně připsali i výhru, když dokázali lovosické soupeře porazit poměrem 4:2. Střelce Ničeho a Patzla tentokrát doprovodili svými góly Bart Klimeš a Ondra Krištof. Po sečtení výsledků zůstává efdéčko v pátém koši.