Muži v domácím zápase nestačili na Sokoly z Rudné.
8. ledna 2022

Muži v domácím zápase nestačili na Sokoly z Rudné.

První zápas v novém roce odehráli muži na domácí půdě proti Rudné.

První třetina se dlouho hrálo bez branek. Velkou šanci měl v Mucha v šesté minutě, bránu ale přestřelil. Radost tak teplickým barvám přinesl až Ondra Kus, který přesně přihrál na nejlepšího střelce efdéčka Davida Gebhardta, který s uklizením míčku do prázdné branky neměl moc práce. Na dlouho to však byl poslední gól domácích hráčů. V poslední minutě si vzali slovo hráči Rudné, kteří nejprve srovnali na 1:1, následně po 15 vteřinách kompletně rozebrali teplickou obranu a ujali se vedení.

Na počátku prostřední části byli aktivnější domácí, kterým k vyrovnání několikrát chybělo opravdu málo. V době, kdy se zápas překulil přes třicátou minutu ale začal dominovat soupeř, který několikrát trefil teplickou klec a vypracoval si pohodlné vedení 6:1. Trápení teplických střelců prolomil až v poslední minutě druhé třetiny Lukáš Mucha, který si po asistenci Matěje Rabela vysloužil zasloužený potlesk.

Ve třetí třetině viděla osmdesátka diváků nejprve gól rudenských na 2:8 a poté zvýšený tlak Teplic, který vyústil v gól Vojty Strejcovského a později i souhru Martina Severy s Matějem Rabelem, který zakončoval na 4:8. Poslední gól soupeře padl z trestného střílení, když Špaček překonal chytajícího Topše. V naprostém závěru pak přidal pátou branku efdéčka Matěj Rabel, který byl nakonec vyhlášen nejlepším teplickým hráčem. 

Rudná tak porazila Teplice poměrem 5:9. Další zápas odehrají žlutomodří příští sobotu na půdě Sokolova.