Víkendový souhrn: 11.-12. 12. 2021
14. prosince 2021

Víkendový souhrn: 11.-12. 12. 2021

Jako každé pondělí vám přinášíme shrnutí uplynulého florbalového víkendu. Jak se jednotlivým kategoriím dařilo?

A-tým mužů čekala tento víkend hned dvě utkání. V prvním z nich přivítali na domácí palubovce hráče Ústí B. Ačkoliv Teplice v utkání dvakrát vedly, svému soupeři nakonec podlehly. Nápravu tak zjednali až v sobotním utkání s Chomutovem B, který žlutomodří porazili 9:3.

FD Teplice X Florbal Ústí B - 6:13

FD Teplice X Florbal Chomutov B U21 - 9:3

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Po dlouhé době jsme sehráli zápas, kde jsme nehleděli na individuality, ale na tým. Dostatečně jsme se na mladý chomutovský tým namotivovali, a to nám pomohlo hlavně v druhé třetině. Úvodní část jsme zvládli pohlídat a hlavně nás v brance podržel Topšák. Před druhou částí jsme uklidnili emoce a soupeře jsme jasně přehráli. V závěru jsme si už zápas pohlídali. Naši mladíci hráli pro tým a hlasitě si řekli o místo pro další zápasy. Věřím, že na to navážeme kvalitním přístupem v tréninku a příští sobotu se pokusíme překvapit na půdě vedoucího celku divize.


Stoprocentní byli tento víkend jen naši junioři. Ty čekala v Lovosicích utkání s Roudnicí a domácím ASK. Obě utkání svěřenci Martina Mühlfaita zvládli s přehledem a do podhůří Krušných hor přivezli 6 bodů.

FD Teplice X BK REAL Roudnice n/L - 11:2

FD Teplice X ASK Lovosice - LFP - 9:0

Komentář trenéra Martina Mühlfaita: 3.adventní neděle je v liturgické tradici spojována s růžovou barvou, barvou radosti z očekávaného příchodu Ježíška. Junioři si svými výkony a výsledky v 6. kole 2. juniorské ligy užili radosti vrchovatě. Věřím, že na vítězné vlně zůstaneme i v roce 2022. Kluci, hezké Vánoce a ať máte stejnou radost ze hry, jako dneska, i v další časti sezony. Martin Mühlfait


Příliš se nedařilo starším žákům z týmu FD Teplice - DDM v 1. koši. Z náročných utkání proti České Lípě, oběma týmům z Liberce a Ústí dokázali naši strži vytěžit pouze bod. Nabídli však k vidění pohledný florbal.

FD Teplice X FBC Česká Lípa white - 2:5

FD Teplice X FBC Panthers Liberec ORANGE - 2:3

FD Teplice X FBC Liberec - 0:8

FD Teplice X Florbal Ústí - 2:2

Komentář trenéra Martina Severy: 11.12. jsme poprvé okusili turnaj 1. koše. Celý turnaj beru jako nastavené zrcadlo pro naše kluky. Tempo a press týmů jako FBC Liberec nebo Česká Lípa jsme doposud v této sezoně ještě nezažili a dělalo nám to dost problémů ve hře na míčku. Pro nás vrcholem turnaje byl poslední zápas s Ústím, kde byl k vidění pěkný, rychlý florbal se spoustou šancí na obou stranách. Mrzí mě, že jsme neudrželi první koš, ne však z důvodu prestiže, nýbrž přijdeme o zápasy, kde na nás soupeř bude vyvíjet takový tlak. Děkuju za výkon všem 18ti hráčům, kteří se zúčastnili a věřím, že jim tento turnaj přinese motivaci do další práce.


Výčet zakončují oba týmy elévků, které vyrazily do Podbořan. I přes nepříznivý početný stav dokázaly oba týmy předvést pěkné výkony, které přinesly úlevu z vybojované remízy i sladký pocit výhry.

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Naše druhá nejmladší kategorie se vydala na turnaj do Podbořan. Již před samotnými zápasy bylo jasné, že přítomné hráče nečeká lehký úkol, neboť na střídání byl k dispozici pouze jeden hráč. Naši elévové se této výzvy nezalekli. Teplická část dokázala ve dvou zápasech dorovnat nepříznivý stav, kdy prohrávali až o 4 branky, avšak dokázali stav srovnat. Odnesli si tedy dvě vybojované remízy a jednu prohru. Krupské části se tentokrát zadařilo výsledkově lépe, neboť si z Podbořan odvezli po jedné výhře, remíze a prohře. Trenéři ohodnotili výkony svěřenců na výbornou!