Starší žáci se poprvé představili v prvním koši
12. prosince 2021

Starší žáci se poprvé představili v prvním koši

Tým starších žáků odehrál na domácí půdě čtyři zápasy v nejvyšším koši. Druhé družstvo stržů nakonec k zápasům nedorazilo z důvodu karantén.

V prvním zápase vyzvalo efdéčko Českou Lípu, bohužel teplickým hráčům nevyšla první polovina, kde hned čtyřikrát inkasovaly a ani góly Pronina a Knapíka z druhé části k bodovému zisku nevedly. Konečný výsledek - 2:5.

Ve druhém duelu se Teplice střetly s prvním ze dvou libereckých týmů - Panthers Liberec. Ve vyrovnaném zápase se bohužel nedokázalo Efdéčko prosadit ze hry, skóre ale z 0:1 obrátil na 2:1 Lukáš Kugel, který proměnil obě nařízená trestná střílení a dodal týmu naději na výhru. Závěr zápasu ale zvládli lépe hosté, kteří nejprve srovnali a poté i vstřelili rozhodující třetí branku. Teplice x Panthers - 2:3

Poměrně jasnou záležitostí se stal střet mezi domácím týmem a FBC Liberec. Soupeř, který vévodí lize nastřílel v každém poločase čtyři branky a pohlídal si ojedinělé útoky teplických hráčů, kteří se bohužel prosadit nedokázali.

Poslední zápas odehrálo teplické mužstvo s Ústím. Hned na začátku utkání odmítly Teplice nabídku vedení, když trestné střílení neproměnil Lukáš Kugel, který tak ukončil sérii šesti proměněných nájezdů v řadě. Gólový účet zápasu tak otevřeli až ústečtí hráči, kteří si rychle po sobě vypracovali dvoubrankové vedení a efdéčko mělo co dohánět. Ještě před první sirénou však Kuba Šašek vstřelil první branku Teplic a po minutě ho následoval Prokop Sebránek, který srovnal stav na 2:2. Ve druhém poločasu byla k vidění spousta skvělých šancí i rychlá hra a obětavost obou týmů, branku však nikdo vstřelit nedokázal, a tak se oba týmy rozloučily podáním rukou za vyrovnaného stavu 2:2.

Po pěti odehraných kolech poskočilo Efdéčko na šestou pozici v dvaadvacetičlenné tabulce, na které také přezimuje do prvního lednového turnaje, který se odehraje v sobotu 8.1. v Litvínově.


Druhý z našich týmů nakonec k zápasům neodcestoval kvůli nedostatku hráčů z důvodů nařízených karantén. Jeho zápasy tak byly kontumovány v neprospěch teplického celku. Další zápasy odehraje taktéž 8.1. ve Strupčicích.

FD Teplice - DDM (turnaj 11.12.2021)