Dorost z první části čtvrtého kola bere tři body.
6. prosince 2021

Dorost z první části čtvrtého kola bere tři body.

V Novém Boru odehráli dorostenci první dva zápasy čtvrtého kola. Ve druhém koši narazili na Litvínov a Chomutov.

První zápas začal velmi dobře. Už v první minutě dostali tepličtí hráči za sekeru na Dubna k dispozici trestné střílení, které s přehledem proměnil Lukáš Kugel. O tři minuty později jásala lavička efdéčka podruhé, když špatnou rozehrávku Litvínova z našeho obranného rohu využil Dan Kocaj, který prokličkoval hřiště a zvýšil na 2:0. Konečný stav první části určil Ondra Knapík, který v sedmé minutě utekl po mantinelu a zakončil přesně mezi tři tyče.

Ve druhé části nejprve efdéčko úspěšně ubránilo přesilovku soupeře, kde se parádním zákrokem v situaci 2 na jednoho blýskl Zdeněk Pošík a následně dostal šanci opět předvést své nájezdové umění Lukáš Kugel, který nedal gólmanovi šanci a zvýšil na 4:0. V následujících minutách dokázali hosté snížit na dvoubrankový rozdíl, klid do teplických hlav však vrátili Tobiáš Tychler a Matyáš Drobný, kteří stanovili stav 6:2 po druhé třetině.

Gólově nejbohatší poslední třetina začala přesnou přihrávkou Lukáše Miňka, který ve svém prvním střídání v zápase trefil tyč a v tom druhém našel před brankou stojícího Ondru Dubna, který neměl s uklizením míčku do branky příliš práce. Následující přesilovou hru sice Teplice nevyužily, ale hned po jejím skončení oloupal Vojta Bratschaedl litvínovského hráče u mantinelu, přihrál Danu Kocajovi a ten výstavní pumelicí navýšil vedení Teplic na 8:2. Dokonce sedmibrankový rozdíl zařídil individuální akcí Martin Dudek, poté však přišel pětiminutový zkrat, který málem stál efdéčko zápas. Litvínov v pětiminutovém bloku vstřelil hned čtyři branky a snížil až na stav 9:6. Dvě minuty před koncem pak Ondra Duben vyhodil míček z obranného pásma přesně do prázdné brány, litvínovský hráč ho ale stihl doběhnout, bohužel pro něj už v malém brankovišti, a tak mohl Lukáš Kugel provést třetí nájezd tohoto zápasu. Světe div se, opět proměnil a zaznamenal tedy nájezdový hattrick. 8 vteřin před koncem zápasu pak Martin Dudek našel dlouhou příhrou Ondru Dubna, jenž zakončil zápas ranou na 11:6.


Ve druhém zápase vyzvaly Teplice Chomutov, který sestoupil z prvního koše. Teplice prohrávaly už po 30 vteřinách hry, následovala spousta vyloučení a soupeř postupně navyšoval své vedení. Efdéčko se do útočné části hřiště mockrát nedostalo, pár střeleckých pokusů končilo většinou za brankou. Gólový účet teplických hráčů otevřel až pět minut před koncem Ondra Duben, který ve vlastním oslabení snížil na 1:5. Závěr třetí třetiny patřil opět Lukáši Kugelovi, který znovu proměnil nařízené trestné střílení a stanovil konečný výsledek 2:6.


Po dvou odehraných zápasech drží efdéčko výhodnou pozici do závěru čtvrtého kola. Zbylé dva zápasy rozhodnou, kde odehraje své zápasy po Vánocích. V případě dvou výher se posune do nejvyššího koše, v případě dvou proher sestoupí do koše třetího. Jedna výhra by teoreticky měla zajistit setrvání ve druhém koši, záleží ale i na výsledcích ostatních zápasů a pořadatelích pátého kola.