Víkendový souhrn: 16.-17. 10. 2021
18. října 2021

Víkendový souhrn: 16.-17. 10. 2021

Úspěšný reparát Áčka, zaváhání juniorů, zápasy obou týmů starších žáků a premiéra obou týmů elévů. Tak by se dal v krátkosti shrnout uplynulý víkend.

A-tým se po minulé přestřelce v Rudné přesunul na domácí palubovku, na které přivítal hráče Sokolova. Ve vyrovnaném utkání nakonec žlutomodří zvítězili 7:6 a posunuli se tak na 8. místo tabulky.

FD Teplice X Florbal Sokolov – 7:6

Komentář trenéra Pavla Dolejšího: Utkání se Sokolovem potvrdilo, co jsme očekávali před utkáním. Sokolov se velmi soustředil na bránění vlastní poloviny a využíval každé ztráty ke kvalitnímu protiútoku. Naším cílem v utkání byla trpělivost a kvalitní hra na míčku s minimem ztrát. V první třetině jsme tento cíl plnili velmi dobře, nevyvarovali jsme se však jedné laciné ztráty na soupeřově polovině a jednou jsme si v obranné fázi špatně přebrali hráče. Naštěstí jsme díky přesilovce a hře 4na4 dokázali srovnat. Druhá třetina vlivem naší méně kvalitní rozehrávky nabídla soupeři spoustu protiútoků, které soupeř dokázal proměňovat, a tak nám komplikovat situaci. Třetí třetina byla mnohem opatrnější a nenabídla příliš šancí. My jsme naštěstí opět proměnili přesilovku a dokázali výborně ubránit oslabení. Díky tomu bereme velmi cennou výhru nad Sokolovem, který bude věřím své soupeře trápit. Pochvalu za celé utkání zaslouží první lajna, která se postarala o všechny branky našeho mužstva.


Zápasově vytíženy byly také oba týmy starších žáků. Florbalisté FD Teplice – Krupka zamířili do Mostu, kde však bodově vyšli na prázdno. Druhý tým starších žáků, FD Teplice – DDM, byl v Litvínově úspěšnější, když ze 4 zápasů vytěžil 4 body.

FD Teplice – Krupka X FBC DDM Kati Kadaň – 1:11

FD Teplice – Krupka X FBC Vipers Most – 0:7

FD Teplice – Krupka X Mocní Tuleni Podbořany – 1:2

Komentář trenéra Martina Severy: Kluci vyrazili na turnaj do Mostu, kde bylo hlavním cílem především získávat herní zkušenosti. Mužstvo doplněné o mladší žáky se v každém zápase rvalo statečně, na pocit z vítězného utkání to ale nestačilo. Pro kluky však bylo nejdůležitější to, že si konečně po takové době mohli obléci dres a zahrát si zápasy s kamarády. Děkuji všem rodičům a trenérům, kteří nám tento víkend pomáhali a podporovali nás.

FD Teplice – DDM X SK Bivoj Litvínov – 1:2

FD Teplice – DDM X ASK Lovosice – LFP Black – 1:7

FD Teplice – DDM X Florbal Jablonec Blue – 3:3

FD Teplice – DDM X FBC Panthers Liberec ORANGE – 3:2

Komentář trenéra Martina Severy: Starší žáci - DDM, odehrálo svůj první letošní turnaj v Litvínově, kde se postupně střelo s Panthers Liberec, Jabloncem, Lovosicemi a Litvínovem. V prvním turnaji tohoto roku bylo pro nás důležitější než výsledek to, abychom přenesli věci, které trénujeme do ostrého zápasu. V turnaji jsme si připsali 1 vítězství, 1 remízu a 2 porážky.


Svůj vstup do nové sezóny mají za sebou také oba týmy našich Elévové. V Děčíně se obě družstva utkala se dvěma týmy děčínských elévů a došlo také na vzájemné utkání obou Efdéček.

Komentář trenéra Pavla Jiráska: Po dlouhé přestávce se rovněž elévové dočkali svých florbalových utkání. V sobotu dne 16. 10. 2021 odehrály oba týmy elévů, tedy FD Teplice – DDM a FD Teplice – Krupka, hned tři utkání kde změřily síly s celkem 1. FBC DDM Děčín IV Blue, 1. FBC DDM Děčín IV White a rovněž mezi sebou. Trenéři hodnotili výkony obou celků velice pozitivně, neboť i přes dlouhou pauzu hráči předvedli skvělou podívanou. Oba celky si odnesly jednu výhru nad Děčínským týmem. Ve vzájemném utkání se více radovali hráči FD Teplice – DDM.


Tečku za víkendovým programem udělali v Litvínově junioři. Obě utkání však Efdéčko prohrálo.

FD Teplice X 1. FBC DDM Děčín IV – 4:10

FD Teplice X SK Bivoj Litvínov – 4:6

Komentář trenéra Vojtěcha Strejcovského: Bohužel druhé kolo se nám nevydařilo a domů jsme nepřivezli žádný bod. První zápas s Děčínem jsme hráli docela vyrovnané utkání. V poslední třetině jsme začali dělat hodně chyb a Děčín je využil. V druhém zápase to bylo velmi podobné, první dvě třetiny jsme hráli vyrovnaný florbal. Ve třetí třetině přišly 2 větší chyby po sobě, které soupeř potrestal. Kluci musí začít více makat na trénincích a věřím, že příště už to bude lepší.