Muži vyšli v Rudné na prázdno.
11. října 2021

Muži vyšli v Rudné na prázdno.

23 branek mohli vidět diváci, kteří v neděli zavítali do rudenské sportovní haly na utkání domácích Sokolů s A týmem efdéčka. Bohužel většina z nich (gólů, ne diváků) padla do branky žlutomodrých, kteří tak po pěti zápasech zůstávají se 4 body na deváté pozici.

Ofenzivně laděné utkání přineslo spoustu branek a jako reklama na florbal nebylo vůbec špatné. Během 60 minut padlo hned 23 branek, šance střídala šanci a hráči vyslali na strážce tří tyček přes šedesát střel. Po celou dobu zápasu se fanoušci nenudili – žádné zdlouhavé rozehrávání, žádné přehnané emoce či rozčilování ani nečistá hra. Za zmínku stojí zejména gólovky Kuby Zeleníka, jehož tři přesné zásahy pod víko mu přinesly zapisovatelem utkání přiřčený titul Hattrick Hero, ocenění pro nejlepšího hráče zápasu a odměnu v podobě granulí pro psy. Zmínit musíme i výstavní gólovku navrátilce do teplické sestavy Martina Severy, který ve druhé třetině snižoval na stále ještě hratelný rozdíl dvou branek, dále kombinaci celé útočné lajny zakončené gólem Davida Gebhardta, či úplně první gól Teplic v zápase, který obstarala dvojice juniorů Zienert-Strejcovský.

Naopak přesilové hry efdéčku nevyšly. Ze tří početních výhod zužitkovalo jen jednu, kdy se po dvaceti vteřinách trefil Jakub Derka, v dalších dvou však více hrozili oslabení domácí. I přes to drží teplický klub po pěti odehraných kolech druhou pozici, co se úspěšnosti přesilovek týče. S 50% zaostává jen za vedoucí Kadaní.

Do obrany to bohužel již tak veselé nebylo. Už během první třetiny vystřílela Rudná pěti góly Václava Hlavsu z brány a jeho místa se do konce zápasu ujal Lukáš Topš. Ani ten ale nedokázal zastavit gólovou smršť Sokolů, kteří se zejména ve třetí třetině utrhli ze řetězu a nasázeli hned 7 branek. Často z nedůrazu na brankovišti, rychlém brejku po zkažené rozehrávce nebo nikým nehlídáni z klidného střeleckého postavení.

90 rudenských diváků tak sledovalo vysokou porážku teplického celku 15:8. Po pěti odehraných kolech má efdéčko na kontě čtyři body a drží devátou pozici ve dvanáctičlenné tabulce. Další zápas má na programu v sobotu od sedmi na domácí půdě, kde se střetne s hosty ze Sokolova, kteří mají stejný bodový zisk.