Efdéčko urvalo doma první 3 body!
19. září 2021

Efdéčko urvalo doma první 3 body!

Na první pokus to nevyšlo, na ten druhý už ale tepličtí hráči byli úspěšní. Po prohře s pražskou Slavií si Efdéčko spravilo chuť na ústeckém béčku.

V sobotu 18.9. se v teplické sportovní hale odehrálo utkání mezi FD Teplice a Florbalem Ústí B. 78 diváků vidělo první branku ve čtvrté minutě, kdy se na brankovišti nejlépe zorientoval Matěj Rabel a poslal Teplice do vedení. To ale trvalo pouhou minutu. Stummer až příliš lehce proběhl hřištěm a umístil svou střelu přesně k tyčce. Stejný hráč o další minutu později skóroval podruhé a rázem Ústí vedlo. Za 10 minut srovnal skóre Kuba Zeleník, který uklidil míček do branky po přihrávce Tomáše Soukupa. Do přestávky stihli ústečtí vstřelit ještě jeden gól, a proto po první třetině platil stav 2:3 z pohledu domácích.

50 vteřin po pauze bylo vyrovnáno. Zeleník zachytil nepřesný výhoz gólmana hostí a jeho střela skončila v síti. Za minutu ale bylo opět vše jinak. Po faulu Valtera bylo nařízeno trestné střílení a jeho exekutor David Stummer zkompletoval hattrick. Krok se soupeřem srovnalo Efdéčko za dalších 150 vteřin. Rabel záhadným způsobem zkrotil Soukupovu přihrávku a svou střelu poslal přímo do šibenice. Oba týmy se ve druhé třetině střídaly ve skórování. Postupně se prosadili Stummer, Brabec, Nergl a Soukup. Tento algoritmus narušil dvě minuty před pauzou Honza Koštoval, jenž neodmítl nabídku ke skórování od Valtera. Po druhé třetině vedli domácí 7:6.

Na začátku třetí třetiny dostalo Efdéčko možnost zahrát si přesilovku. Přesilovku, která se vůbec nedařila, nakonec proměnil v úspěšnou Zeleník a stal se druhým třígólovým střelcem utkání. Dvoubrankový rozdíl ale vydržel jen krátce. Špatné rozehrávky domácích využila dvojice Grosse-Nikolič. Ústí se dostávalo stále více na balonek a Teplice hrozily spíše jen z brejků. Jeden takový proměnila v branku dvojice Zeleník-Fiala, která využila zmatku v ústecké obraně při signalizovaném vyloučení. Ústecké béčko se nevzdávalo a tlačilo dál. Vytoužená kontaktní branka padla 6 minut před koncem, když Nikolič sklepl do branky Štorkovu přihrávku vzduchem. Domácí měli co dělat, aby nepadl vyrovnávací gól. V tomto ohledu výrazně pomohl týmu brankář Václav Hlavsa, který nepředváděl skvělé zákroky nejen ke konci, ale celý zápas. Kámen ze srdce spadl Efdéčku 11 vteřin před koncem, když prázdnou branku hostů trefil Koštoval. Lukáš Fiala ještě po buly stihl vyškolit brankáře hostů bekhendovým blafákem a po zaznění sirény se domácí mohli radovat z důležité výhry 11:8.

Nejbližší zápas čeká teplické hráče příští víkend v Chomutově, na domácí palubovce se představí 2.10. proti kadaňským Katům.