Efdéčko slaví úspěšný vstup do Poháru Českého florbalu!
23. srpna 2021

Efdéčko slaví úspěšný vstup do Poháru Českého florbalu!

S celkem třemi výhrami a jednou prohrou ve skupině C postupuje A tým mužů Efdéčka do druhého kola Poháru Českého florbalu.

Víkendem 21. a 22. srpna zahájili florbalisté teplického A týmu svou cestu Pohárem Českého florbalu. První zastávkou byla Sportovní hala Velebudice v Mostě. Právě zde se odehrála utkání skupiny C. 

První krok vyšel žlutomodrým skvěle, neboť v úvodním utkání zdolali hráče Lovosic výsledkem 7:2. Zápasový účet otevřel gólem v první třetině v čase 13:53 David Gebhardt za asistence Jana Koštovala. První jmenovaný se prosadil rovněž ve druhém herním dějství z trestného střílení a po trefě Jakuba Derky na 3:0 dokázal zkompletovat hattrick. Do třetí třetiny tak tepličtí vstupovali za příjemného stavu 4:0. V obdobném tempu se nesla i poslední třetina. Lovosice ještě dokázaly po páté teplické brance snížit na 5:1, ovšem po čtvrté brance Davida Gebhardta a přesilovkové trefě Jakuba Václava byl zápas víceméně rozhodnut. Na tom již nic nedokázala změnit ani branka Lovosic v poslední minutě zápasu.   

Ve druhém zápase Efdéčko narazilo na florbalisty FBC Plzně. I tento zápas začal pro Severočechy slibně. Dobrou formu potvrdil prvním gólem opět David Gebhardt. Po zhruba čtyřech minutách hry svou trefu přidala rovněž Plzeň.  Po následném plzeňském vlastním gólu navíc dokázal využít přesilovku Michal Miletín. Vedení 3:1 však žlutomodří udrželi zhruba minutu a Plzeň po trefě Víta Peška snížila na 3:2. Ve druhé třetině potom Západočeši skóre otočili ve svůj prospěch na 3:4. Na tento vývoj Efdéčko ještě stihlo reagovat brankou koho jiného, než Davida Gebhardta. Ve třetí třetině však Plzeň dokázala vsítit tři trefy v řadě a zvrátit tak vývoj utkání na svou stranu. Jiskru naděje vykřesal třetím gólem a druhým sobotním hattrickem David Gebhardt, stav zápasu se však zastavil na hodnotě 7:5 ve prospěch FBC Plzeň.

Šanci na reparát dostalo Efdéčko hned druhý den, a tento jim vyšel skvěle. Prvním nedělním soupeřem Teplic byli domácí Vipers Most. Úvodní hrací část ovládli tepličtí, kteří po trefách Jiřího Czerwenky, Ondřeje Kuse a dvou trefách Jana Koštovala odcházeli do šaten za stavu 4:0. Druhá třetina však přinesla florbalové drama. Na obou stranách padly čtyři trestné minuty a celkem 3 trefy Vipers Most. Brankou Mostu začala také třetina poslední, čímž Efdéčko ztratilo čtyřgólové vedení a zápas tak začal od nuly. Na tento vývoj utkání však dokázali velmi rychle zareagovat trefami Ondřej Kus a Michal Novotný. Drama navíc přiostřil osobní trest pro mosteckého Tomáše Barnu. Další zvrat již Teplice nepřipustily. Do konce třetí třetiny se ještě stihli prosadit Jakub Václav, Jan Koštoval, Jakub Derka a Pavel Houda. Závěrečná siréna udělala tečku za vítězstvím 10:4.

Posledním teplickým soupeřem ze skupiny byl tým Olymp Florbal. Vývoj utkání připomínal předchozí střetnutí s Mostem. Úvodní třetinu Efdéčko opět zvládlo na výbornou hattrickem Jana Koštovala. Ve třetině druhé se ke slovu znovu dostal soupeř, který v rozmezí sedmi minut utkání otočil. Na 4:4 ještě stihl reagovat Jiří Czerwenka, avšak Olymp v poslední minutě druhé třetiny vedení znovu stáhl na svou stranu. Po začátku třetí třetiny přidaly oba týmy po jednom gólu. Ten teplický měl na svědomí znovu Jan Koštoval. Před poslední pětiminutovkou si vzalo Efdéčko oddechový čas, který teplickým vlil novou krev do žil. Po minutě hry se o vyrovnání postaral David Gebhardt, na 7:6 potom zvýšil Jakub Derka. První žlutomodrý střelec úvodního kola Poháru byl rovněž střelcem posledním, neboť se v poslední minutě utkání znovu prosadil David Gebhardt. Teplice porazily Florbal Olymp 8:6. 

Úspěšný vstup do turnaje posunul hráče FD Teplice do dalšího kola turnaje, které se odehraje v neděli 29. 8. v SH Krupka proti Katům z Kadaně.